Hersftwandeling

Kaas en wijn avond

Welpen weekend

Kapoenenweekend

Dag Van De Jeugdbeweging

kapoenen

Omdat het vandaag herfstwandeling en kaas en wijnavond is, zal er geen vergadering doorgaan :( Maar wees niet getreurd! Jullie kunnen deelnemen aan de super gezellige wandeling of komen proeven van geweldige kaasjes op de kaas en wijnavond :D Kijk voor meer info zeker op het Facebook evenement.

De mooiste dag van het jaar is aangebroken voor alle jeugdbewegingen! Vandaag kan je laten zien dat je een trotse scout bent door met jullie uniform naar school te gaan! Zo kan je laten zien aan iedereen welke jeugdbeweging de beste is ; )

Haal jullie loopschoenen maar uit te kast en slaap maar goed uit want vandaag is het de grote ren-je-rot-quiz! Deze traditionele scoutsvergadering kan natuurlijk niet ontbreken! Wie zal er winnen? Misschien wel jij!

Vandaag is het jammer genoeg geen vergadering :( De leiding is namelijk op leidingsweekend!
Maar het goede nieuws is, dat jullie nu dubbel zo hard kunnen uitkijken naar volgende week :)

Trek jullie stapschoenen al maar aan, haal jullie halloween kostuums en lampionnetjes maar uit de kast zodat de kapoentjes helemaal voorbereid zijn voor een griezelige wandeling tijdens onze fameuze halloweentocht
PS: VERGIS JE NIET WANT DEZE KEER IS HET OP VRIJDAG EN NIET OP ZATERDAG TE DOEN.

Zoals elk jaar herdenken we vandaag de gesneuvelde soldaten van de wereldoorlogen. Daarom spreken we om 10u af aan het HOF D’INTERE. Na de ceremonie aan het monument gaan we met z’n allen naar het scoutslokaal, waar jullie lekkere soep en boterhammen krijgen en we nog wat spelletjes spelen. Om 13u mogen jullie terug afgehaald worden aan het SCOUTSLOKAAL.

Vandaag gaan we boenken! Ken je dit niet? Geen probleem, het is helemaal niet moeilijk! We stappen vandaag altijd rechtdoor. Je moet dus zeker schoenen aandoen die tegen een beetje modder kunnen, want je weet nooit wat we tegenkomen! We vertrekken vandaag om 13u30 aan het lokaal en als we niet verdwalen in de bossen van Wechel zijn we om 16u00 terug aan het lokaal ; )

Haal allemaal vandaag maar jullie kleinste fietsje van onder het stof en neem hem mee naar het scoutslokaal, want vandaag is hij jullie beste vriend! Vandaag doen we namelijk een ‘kleine vélokes koers’! Ben je heel benieuwd wat dit juist inhoudt? Kom dan zeker om 13u30 naar het lokaal met jullie fietsje!

Vandaag gaan we de prachtige kerstkaartjes verkopen die de kapoentjes zelf gemaakt hebben. We zullen van deur tot deur gaan door de straten van Wechel. Vertel al jullie ouders, grootouders, buren, vrienden ... dat ze zeker thuis blijven zodat ze deze prachtige kaartjes kunnen kopen om zo ons kamp te steunen. We STARTEN deze keer een HALF UUR VROEGER vroeger zodat we veel kaartjes kunnen verkopen.

Hopelijk zijn jullie allemaal braaf geweest dit jaar, want vandaag komt de enige echte SINTERKLAAS op bezoek! Wie flink is geweest zal beloond worden met door de Sint en zijn pieten met lekkers! We verwachten de (brave) kapoentjes om 13u30 aan het lokaal en mogen terug opgehaald worden om 16u00.

Vandaag strijden de kapoentjes allemaal tegen elkaar! Jullie gaan allemaal duels spelen met elkaar en wie het duel wint, die klimt hoger op de ladder! Het spel begint om 13u30 op het scoutsplein en degene die om 16u00 helemaal aan de top van de ladder staat, WINT!

We zetten de kerstvakantie in met een super kapoenenkerstfeest! Wij zorgen ervoor dat de kerstboom mooi versierd is en dat de hapjes klaar staan, maar natuurlijk mogen we de pakjes niet vergeten! Daarom vragen wij aan elke kapoen om een pakje mee te nemen van ongeveer 5 euro. Zo zorgen we ervoor dat iedereen met iets leuks naar huis gaat! We verwachten jullie om 19u00 aan het lokaal en jammer genoeg is het feestje afgelopen om 20u30 : (

pfffffff... geen scouts vandaag... Jammer.. Maar wel kerstmis! Fijne feestdagen aan alle kapoenen en ouders!

Geen scouts deze week maar wel een gelukkig nieuwjaar gewenst aan iedereen!!

Klaar voor het allerleukste verjaardagsfeestje van het jaar? Dan moet je deze avond zeker naar de scouts komen. We vieren vandaag namelijk de verjaardag van onze toffe Kerrie! Dus wil je samen met ons en in het speciaal met Kerri een zalig feestje vieren, kom dan zeker om 19u00 naar het scoutslokaal! Het feestje is jammer genoeg afgelopen om 20u30 : (


Vandaag staat er toch wel iets heel geks op de planning want de leiding is weg?? Jullie zullen super toffe spellen spelen met de jins want die komen ons vervangen! Wees dus maar extra flink vandaag en speel maar extra enthousiast mee! Maak ons trots! ;))

Spelletjes spelen met je beste vrienden en winnen, daar draait deze vergadering om! Leg jullie scoutsuniform maar terug in de kast en trek jullie chiqueste kleren aan. En kom dan op jullie mooie herenschoenen of hoogste hakken naar de scouts gewandeld om 19:00!

Vandaag maken we van ons kapoenen lokaal een echte cinema, want we gaan allemaal samen gezellig genieten van een leuke film! De film die we gaan kijken beslissen we aan het begin van de avond. De voorstelling van de film begint om 19u00 en de film zal ongeveer rond 20u30 gedaan zijn. Het einduur kan een beetje variëren, maar dit hangt af van de film die gekozen wordt.

Jullie zullen ongetwijfeld al in de bossen van Wechel een formidabel kamp hebben gebouwd of een toffe wandeling hebben gemaakt. Hebben jullie ook al een mega fantastisch bosspel gespeeld? Als het antwoord nee is, wees dan niet getreurd want de leiding zal jullie mee op pad nemen en een mega fantastisch spel organiseren! Komen jullie mee? ;))

Slaap maar goed uit vandaag en neem jullie oplettendheid zeker mee naar de scouts, want vandaag gaan we een zoektocht doen! We hebben iedereen nodig om dit tot een goed einde te brengen, dus iedereen is meer dan welkom! Tot dan!!

welpen

Bonjour! Vandaag geen vergadering, maar allemaal welkom om te komen wandelen en deel te nemen aan de heerlijke kaas- en wijnavond (of iets anders om te drinken voor de welpen). Meer informatie volgt nog!

De welpen gaan dit weekend op weekend naar Bornem, JOEPIEEE! Meer info wordt via mail gestuurd!
ps. inschrijven voor het weekend is verplicht.

Inschrijvingslink: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc3DR3FUpB3wy7PLef03-_VjwyAnk6x7rTFchtZA7br2QxK8g/viewform?usp=sf_link

Vandaag geen scoutsvergadering, maar het is dag van de jeugdbeweging. Je mag dus vandaag in je scouts uniform naar school, joepie! Laat iedereen maar zien dat je trots bent, dat je een scout bent!

Voor sommigen van jullie is ‘één tegen allen’ een raadsel. Anderen weten al wat dit is. Wat zeker is, is dat we er een super mega leuke vergadering van gaan maken! Vergeet je teammentaliteit en je goede humeur niet mee te nemen!! We spreken af van 13:30-16:00 aan het lokaal.

Dit weekend is er geen vergadering, want de leiding is op weekend.

WOOOHAHAHAHAHA!!! Vandaag trekken we naar Roemenië waar we misschien wel Dracula of Frankenstein tegenkomen, spanneeeeeeeenddd!! Durf jij de uitdaging aan op deze spooktocht? Alle stoere welpen worden verwacht om 20:00 tot 21:30 aan het lokaal.

Vandaag herdenken we naar jaarlijkse gewoonte de oud-strijders die in WO I gestreden hebben voor het vaderland. Ondertussen is het 104 jaar geleden dat deze grote oorlog op z’n einde kwam. Jullie worden stipt om 10:00 verwacht aan het monument aan Hof D’Intere. Na de herdenking gaan we nog naar het lokaal voor een heerlijke soep. Om 13:00 mogen jullie terug opgehaald worden aan het scoutslokaal.

Vandaag blijven wij in ons eigen land België en gaan wij naar de grootste stad van België “Wechelcity”! Dus smeer jullie benen al maar in want wij gaan door middel van een dorpsspel ons gezellige dorpje wat beter leren kennen. Jullie zullen verwacht worden om 13:30 tot 16:00 aan het lokaal.

Vandaag trekken we naar de verre en uitgestrekte vlaktes van Mongolië om er als een echte Mongool (inwoner van Mongolië) tegenaan te gaan. We verwachten jullie om 13:30 tot 16:00 aan het lokaal.

Laat vandaag de Wout van Aert in jezelf helemaal los op de plaatselijke wegen van Wechel en sprint mee met je kleinste fiets naar de overwinning en Wechels kampioen. De inschrijving voor deze meest spetterende en lachwekkende koers van het jaar is om 13:30 tot 16:00 aan het lokaal.

Vandaag gaan we ons begeven naar het koude noorden. Doe dus maar jullie dikke jas, handschoenen, muts, sjaal en sokken maar aan, want we gaan schaatsen, jippie!! We spreken af om 13u30 aan de schaatsbaan in Herentals en om 16u00 mogen jullie ouders jullie daar terug komen ophalen.

Het tropische regenwoud is één van de plezantste plekken om je rot in te spelen. Als je het voor jezelf ook eens wilt testen, kom dan zeker af! We spreken allemaal samen af om 13:30 tot 16:00 aan het lokaal.

Vandaag is het weer zover de Kerstman is langsgekomen met zijn rendier Rudolf en wil jullie allemaal verrassen met cadeautjes! Maar er is een probleem de Kerstman is zijn cadeautjes kwijtgespeeld onderweg van de Noordpool, dus nu is het aan jullie om een van je mede leden te verrassen met een heel leuk cadeautje ter waarde van 5 euro. Meer info over de uren volgt nog. (Dit zal een avondvergadering zijn)

Vandaag zullen jullie wel druk bezig zijn met cadeautjes uitpakken en jullie buikjes vol te eten met al dat lekkere eten. Vandaag dus geen scoutsvergadering. Fijne feestdagen welpjes!

Vandaag alweer geen vergadering :(, maar we zien jullie misschien wel langskomen aan de deur terwijl jullie nieuwjaarszingen!! Fijne feestdagen welpjes en een gelukkig 2023!!

Smeer vandaag jullie beentjes al maar in, want we trekken naar Jamaica waar we Usain Bolt uitdagen voor een mix van lopen en quizzen. We spelen de sportiefste quiz aller tijden, namelijk de ren-je-rot-quiz. We spreken af om 13u30 tot 16u aan het lokaal. Tot dan!

Hallo kindjes, vandaag gaan jullie andere leiding hebben dan ons. De jins komen vandaag wat ervaring opdoen, dus jullie moeten flink zijn en goed luisteren ;). De jins verwachten jullie van 13u30 tot 16u aan het lokaal.

jvs

Er zal vandaag geen gewone vergadering zijn, maar niet getreurd! We nodigen jullie allemaal uit om overdag deel te nemen aan onze herfstwandeling. Na inspanning hoort ontspanning, dus in de avond kunnen jullie jullie voetjes onder tafel schuiven en jullie buikjes vullen. Er zal heerlijke kaas en charcuterie zijn en uiteraard een wijntje voor de ouders. Meer info is te vinden bij het evenement op Facebook.

Jaja, dat zie je goed: we vertrekken op weekend!!! Drie dagen vol leute en plezier, schrijf je dus maar immediately in als je dit absoluut niet wilt missen. Meer info en de link om in te schrijven bezorgen we jullie later nog.
PS: jullie superleuke leiding kijkt er alvast enorm naar uit! ;)

Vandaag is het Dag van de Jeugdbeweging. Trek je uniform dus maar aan voor school om aan iedereen te tonen dat jij een échte scout bent.
Tip: op sommige plekken kan je zelfs profiteren van een gratis ontbijtje, zeker de moeite waard!

Vandaag is het tijd om de handen uit de mouwen te steken, want we gaan sjorren! Voor de eerstejaars zal dit nieuw zijn, maar niet getreurd want we gaan jullie alles stap voor stap aanleren. Haal alle creativiteit naar boven om de coolste sjorconstructie allen tijden te maken.

Jammer genoeg zullen we elkaar deze week moeten missen. De leiding gaat namelijk op weekend. Tot volgende week!

Boe! Deze badstad is zo griezelig, dat het zelfs geen badstad is, maak dat mee zeg! Vandaag gaan we griezelig griezelen. Het zou nog griezeliger griezelen zijn als jullie griezelige griezelkledij aandeden om samen met ons op griezelige griezelwijze te gaan griezelen.

Zoals elk jaar herdenken we op 11 november het einde van de eerste wereldoorlog. We spreken om 10 uur af in Hof d’Intere aan het monument. Na de herdenking zakken we af naar het scoutslokaal voor een warme kom soep! Hmmm…

Quingdao, de mooiste badstad van het communistische China. Net zoals echte communisten, gaan we vandaag met zen allen samenwerken om uiteindelijk niets te bereiken: Welkom bij één tegen allen!

Vandaag gaan we voor een klassieker, de klein velokes koers van Parijs-Nice! Haal jullie kleinste fiets uit de garage en neem hem mee naar het scoutslokaal.

Pittenweem! De favoriete badstad van elke kilt-dragende, haggis-etende, ros- baardige Schot. Trek je kilt al maar aan want vandaag spelen we Schotse spelen.

Vandaag is het tijd voor een ijskoude vergadering, want we gaan schaatsen! Vergeet zeker je handschoenen niet, anders mag je de schaatsbaan niet op.

Smeer jullie beentjes maar in want vandaag worden jullie GEDROPT. Jullie zullen op eigen houtje de weg terug zoeken naar het lokaal. Hopelijk laten jullie oriëntatieskills jullie niet in de steek!
Zeg tegen jullie ouders dat ze jullie mogen komen ophalen na de vergadering, want we organiseren onze kerstmarkt. Hier kunnen jullie nog gezellig iets drinken. Meer info vind je op het Facebook evenement.

Vandaag trekken we naar het ijskoude Nuuk, de badplaats waar de kerstman van tijd tot tijd al eens een plonsje neemt. Neem vanavond een cadeautje mee ter waarde van 5 euro en dan maken we er een gezellig kerstfeestje van.

Hohoho vrolijk kerstfeest! De kerstman neemt vandaag geen plons in Nuuk, maar is druk bezig met de voorbereidingen voor Kerstmis. Op deze mooie kerstavond zal er geen vergadering zijn.

Jammer genoeg is er deze week opnieuw geen vergadering. We wensen jullie allemaal een heel gelukkig Nieuwjaar en tot volgend jaar!

Deze avond trekken we naar het filmfestival in Cannes. Verschillende films zullen hier strijden om door jullie als winnaar verkozen te worden. Jullie zullen veranderen in professionele recensenten. Elke stem is van belang, dus kom zeker mee bepalen welke film we zullen kijken.

Jullie zullen voor één dag je favoriete leiding moeten missen, want vandaag nemen de jins het over van ons! Zij zullen een leuke vergadering voorzien als oefening voor volgend jaar. Veel plezier en tot volgende week!

In een badstad is niets zo plezant als eens goed ravotten. Dit doe je natuurlijk het liefst op het strand. Wat nog leuker is, is ravotten in het donker. Vandaag spelen we dus avondpleinspelen.

Tijd voor een casinoavond! En in welke badstad kan je dat beter doen dan in Oostende? Trek je mooiste kleren uit de kast want de dresscode is extra chique.

Aneho? Wat is dat? Dat moet wel een heel klein dorp zijn. Inderdaad, vandaag focussen we ons op ons eigen dorpje in een spannend dorpsspel.

verkenners

Vandaag geen vergadering…. Maar dat wilt niet zeggen dat er niks te doen is op de scouts. Vandaag kan jij en je ouders komen wandelen, heel veel kaas komen eten en druivensap consumeren, allemaal ten voordele van de scouts natuurlijk. Meer info vind je zeker terug op de Facebookpagina van het evenement. Hopelijk zien we jullie daar!

Tijd om een andere scouts te koloniseren. We vertrekken vrijdagavond op onze tocht en hopen tegen zondagmiddag terug thuis te zijn met nieuwe kruiden, goud, diamanten of andere rijkdommen (meer info over het weekend komt nog via mail of facebook).

Naar eeuwenlange traditie is het vandaag dag van de jeugdbeweging. Laat zien dat je een trotse scout bent en trek vandaag heel de dag je uniform aan!

Vandaag fietsen we niet van Bordeaux naar Parijs maar van obstakel tot obstakel in onze jaarlijkse klein velokes koers. Haal dus allemaal je kleine stalen ros van stal en kom om 13:30 naar het lokaal voor het startschot van deze epische koers namiddag!

Dit weekend is het geen vergadering, want de leiding gaat zichzelf eens goed verwennen op leidingsweekend. We zien jullie volgende week weer!

Op 5 november in het jaar 480 v.Chr. vernietigde de Atheense generaal Themistocles de volledige Perzische vloot. Net zoals de Perzen de wateren rond Salamis onveilig maakten, zullen wij vandaag de wateren in het zwembad van Beveren onveilig maken. Neem zeker allemaal €5 en een zwemzak mee!

Vandaag staan we stil bij de offers die gebracht werden door alle dappere strijders tijdens de eerste en tweede wereldoorlog, met name de Wechelaars. We verwachten jullie in volledig uniform aan Hof d’Intere. Na de ceremonie krijgt iedereen nog een lekker soepeke in het scoutslokaal.

“De brug is van Wechel” is een uitdrukking die bij elke Wechelaar vlot over de tong rolt, zeker wanneer deze trotse Wechelaar zich onder Lils gezelschap bevindt. De vergadering van vandaag houdt uitsluitend in om het daar in Lille nog eens goed duidelijk te maken dat die brug dus wel degelijk van ons is. De verkenners die in Lille wonen zijn vandaag natuurlijk ook (maar in mindere mate) welkom.

Als we een reis door de tijd maken kan een veldslag natuurlijk niet ontbreken. En als er in de geschiedenis 1 veld is waar in de loop der jaren al ontelbare veldslagen geweest zijn, dan is het wel het scoutsplein. Kom dus om half twee naar het lokaal en bereid je voor op legendarische veldslag!

Naar jaarlijkse gewoonten haalt scouts wechel de handen uit de mouwen om natuurpunt een handje toe te steken. We weten er voorlopig zelf nog niet veel over maar vanaf de info ons bereikt zullen we jullie direct verder informeren!

De tijd waarop alle Griekse stadstaten zijn beste atleten naar Olympia stuurt, is weer aangebroken. Laat vandaag zien hoe het zit met jullie loop, speerwerp, worstel, discuswerp en verspringskills. Wie zal zich aan het einde van de vergadering als winnaar onderscheiden?

Deus vult! Nee vandaag gaan we niet vechten voor een stuk heilig land, maar we gaan wel op tocht want vanavond gaan jullie gedropt worden. Voor degenen die het concept niet kennen: je wordt in groep ergens afgezet en je zoekt je weg terug naar het lokaal. Omdat dit ‘s avonds doorgaat, kan je eventueel ook een zaklamp meenemen.

Het is weer van dat. De Examens zijn weer bezig. In deze stressvolle periode is pauze het belangrijkste ter wereld, dus voorziet de leiding deze middag een relaxerende oase waarin iedereen zich volledig kan ontspannen met een hapje en een drankje. Iedereen is welkom vanaf 12:00 maar je mag zelf kiezen hoe lang je blijft en dus ook hoelang je pauze neemt. Kom dus zeker af!

Vandaag geen vergadering want de leiding zit met hun voetjes onder tafel. Zalig kerstfeest aan iedereen!

Dit weekend wééral geen vergadering? Wat is dat toch met die leiding? Sorry lieve verkennertjes, maar vandaag maken we ons klaar om het nieuwe jaar in te zetten. Alvast de beste wensen voor 2023!

Kerstmis valt laat dit jaar. Of juist heel vroeg, hangt ervan af hoe je het bekijkt. Enfin, neem allemaal een cadeautje mee ter waarde van ongeveer €5. Wie weet ga je dit jaar wel eens met iets anders dan een snoepzak naar huis, wie weet ook niet.

Oh nee! Problemen op de scouts! Ons lokaal staat op instorten en jullie moeten dit oplossen. Maar er zitten saboteurs in de groep. Kunnen jullie het lokaal redden of vieren de saboteurs feest?

Een casino? Dat kende men vroeger nog niet. Om een gokje te wagen ging men in die tijd nog gewoon naar een herberg! Dat gaan wij vanavond dus ook doen: we toveren het scoutslokaal om tot een herberg en we testen of het geluk aan jouw zijde staat. Voor zo’n gelegenheid hoef je jouw scoutsuniform niet aan te doen, maar mag je in je mooiste baljurk of smoking komen.

In het jaar 2002 vond op deze dag iets fantastisch plaats: een van jullie leiding werd geboren! Dit kunnen we natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan en daarom gaan we dit vieren met een goeie film en wat versnaperingen.

Het is ondertussen alweer veel te lang geleden dat we nog eens pleinspelletjes gedaan hebben. Maar aangezien de leiding nog in hun examens zit doen we dit in de avond. Iedereen is welkom vanaf 19:30. Neem voor de zekerheid maar een zaklamp mee!

De Elfstedentocht is een bijna 200 kilometer lange schaatstocht over natuurijs. Vanwege de afstand en vanwege het heroïsche karakter wordt de Elfstedentocht ook wel "De Tocht der Tochten" genoemd. Leeuwarden, de hoofdstad van Friesland, is vanouds de start- en aankomstplaats. De Elfstedentocht werd voor het eerst in 1909 georganiseerd en wordt maximaal eenmaal per winter gehouden. De tocht kan alleen georganiseerd worden als de toestand van het ijs het toelaat. In totaal is de tocht tot nu toe vijftien maal verreden. De recentste tocht vond plaats in 1997. Maar dit jaar zijn de weergoden ons weer gunstig gezind. In het verre Herentals is er ijs gevormd waarop geschaatst kan worden. Trek dus maar handschoenen en dikke sokken aan en bereid je maar voor op de bijkomstige blauwe plekken.

We wilden jullie ook al laten weten dat in het weekend van 14-16 april, het groepsweekend zal doorgaan. Meer info volgt zeker nog, maar dan kan je jouw agenda voor dat weekend al leeg houden.

jins

helpen op de herfstwandeling
Exacte uren volgen nog

Skotska spel

Dag van de jeugdbeweging. Vergeet ulle uniform dus niet aan te doen.

jincafe fixe

Geen Vergadering

Halloween

stillestånd

Exacte uren kunnen nog veranderen

Uren kunnen nog veranderen

turneringens grävling odjur

överraskning

tentamensuppehåll

exacte uren kunnen nog veranderen

inget möte

inget möte