welpenweekend

JV-weekend

kapoenen

Rechtdoor, rechtdoor en nog eens rechtdoor. Vandaag trekken we onze stoutste (wandel-)schoenen aan want niets of niemand kan ons stoppen. Kaart en kompas laten we links liggen, we wandelen de ganse dag enkel maar rechtdoor, of zoals wij dat binnen scouts Wechel noemen ‘Boenken’. Vergeet zeker je stevige wandelschoenen niet!

Omdat het vandaag herfstwandeling en kaas en wijnavond is, zal er geen vergadering doorgaan :( Maar wees niet getreurd! Jullie kunnen deelnemen aan de super gezellige wandeling of komen proeven van geweldige kaasjes op de kaas en wijnavond :D Kijk voor meer info zeker op het Facebook evenement.

Vandaag gaan we de Wechelse bossen onveilig maken want we gaan een heus bosspel spelen. Als echte scouts en gidsen zijn we één met de natuur en zijn we nergens liever dan in de buitenlucht. Benieuwd wat we we gaan spelen? Afspraak om 13:30 aan het lokaal.

Vandaag is de mooiste dag van het jaar voor alle jeugdbewegingen! Jullie mogen allemaal in je uniform naar school en aan iedereen laten zien dat je een trotse scout bent.

Joepieee, het jaarlijkse kapoenenweekend staat voor de deur! Niet 1, maar 2 dagen dolle pret! Jullie krijgen nog een mail met meer info en een link om je in te schrijven.

Het is bijna Halloween… en dat kunnen we niet zomaar laten passeren. Vandaag gaan we met alle kapoenen en de leiding een beetje griezelen. Neem allemaal een lampion of een ander lichtje mee zodat we elkaar goed kunnen zien in het donker. Afspraak om 19u aan het lokaal en om 20u30 mogen jullie weer afgehaald worden.

Haal jullie aller kleinste fietsjes maar uit de garage want vandaag brengen we een Vlimmerse traditie naar de scouts: de klein vélokeskoers natuurlijk! We hebben voor jullie een echt veldrij parcour voorzien, we gaan deze namiddag koersen zoals de echte en aan het einde van de vergadering is er natuurlijk een prijsuitreiking op het podium. Jullie mogen dus absoluut niet vergeten om met een kleine fiets(of gewoon je eigen fiets) naar het lokaal te komen. Tot dan!

Zoals elk jaar herdenken we vandaag de gesneuvelde soldaten van de wereldoorlogen. Daarom spreken we om 10u af aan het Hof d’Intere. Na de ceremonie aan het monument gaan we met z’n allen naar het scoutslokaal, waar jullie lekkere soep en boterhammen krijgen en we nog wat spelletjes spelen. Om 13u mogen jullie terug afgehaald worden aan het scoutslokaal.

Vandaag is het ideale moment om je competitieve kant te laten zien! Om de laddercompetitie te winnen, moet je zowel mentaal als fysiek in topvorm zijn. Ben jij ook benieuwd wie deze spannende strijd zal winnen? We verwachten je om half twee aan het lokaal!

Deze week is het geen vergadering. De leiding is namelijk allemaal samen op weekend. Volgende week staan we weer paraat!

Vandaag gaan we de prachtige kerstkaartjes verkopen die de kapoentjes zelf gemaakt hebben. We zullen van deur tot deur gaan door de straten van Wechel. Vertel al jullie ouders, grootouders, buren, vrienden … dat ze zeker thuis blijven zodat ze deze prachtige kaartjes kunnen kopen om zo ons kamp te steunen. We starten deze keer een half uurtje vroeger zodat we veel kaartjes kunnen verkopen.

De Sint is in het land en ook al is het nog geen 6 december, toch heeft de goede man speciaal voor de kapoenen van scouts Wechel een gaatje in zijn agenda gevonden en zal hij ons al een bezoekje komen brengen samen met zwarte piet! We zullen eerst samen de nodige voorbereidingen treffen voor zijn komst, zoals tekeningen maken en het lokaal versieren. Hierna zal hij jullie allemaal belonen met snoep en ander lekkers! We hopen natuurlijk dat jullie allemaal heel braaf zijn geweest dit jaar…

We staan vandaag vanaf 13u buiten aan een kraampje aan de zandfluiter. Kom zeker langs voor een gezellige babbel, hapje, drankje… met je ouders en steun zo het kamp. Meer info volgt later nog!

We hebben de kerstboom opgesteld, de hapjes klaargezet, tijd voor een super cool kapoenenkerstfeest! Maar natuurlijk mogen de pakjes ook niet ontbreken, daarom is het de bedoeling om allemaal een klein pakje mee te nemen van max 5 euro, op die manier gaat iedereen van ons dan met iets leuks naar huis. We beginnen eraan om 19u in het lokaal, tot dan!

Veel cadeautjes en veel eten! Daar staat kerstmis bekend voor. Maar jammer genoeg zal de scouts vandaag niet doorgaan om plaats te maken voor deze geweldige dag! Geniet ervan lieve kapoentjes!

Vandaag is er niets te doen op de scouts want dan zit de leiding bij de familie om iedereen de beste wensen te wensen. De leiding wenst jullie allemaal een prettig nieuwjaar een hoopt dat 2021 alles mag brengen wat jullie wensen!

Een andere klassieker is de jin to kapoen vergadering. Zoals sommigen onder jullie wel weten zijn de jins de oudste leden van scouts Wechel. Sommigen onder hen worden misschien volgend jaar jullie leiding. Daarom krijgen ze vandaag de kans om al eens te oefenen en te proeven van het leiding zijn. Andere gezichten op het plein dus, maar ongetwijfeld evenveel pret.

De titel zegt genoeg, we gaan het super gezellig maken voor een filmavond! We bouwen het lokaal om tot een echte cinema met alles erop en eraan. Het kan zijn dat het een beetje later wordt, dat hangt af van de lengte van de film.

Weer een avondvergadering? Natuurlijk het past niet alleen beter in het examenschema van de leiding, maar dat maakt de spelletjes extra avontuurlijk en spannend! 19 u is het scoutsuur!

Tijd voor… gezelschapsspelletjes!!! Zoals in een echte casino, mogen jullie jezelf allemaal chique verkleden. Afspraak om 19u aan het lokaal om te laten zien wie het meeste geluk in het spel heeft.

Voor sommigen van jullie is ‘een tegen allen’ een raadsel. Anderen weten al wat dit is. Wat zeker is, is dat we er een super mega leuke vergadering van gaan maken! Vergeet je teammentaliteit en je goede humeur niet mee te nemen!!

We gaan met heel de scouts op weekend! Het groepsweekend is nog ver van de deur, maar we willen jullie de datum toch al even meegeven zodat jullie er dan zeker bij kunnen zijn. Schrijf deze datum dus al maar zeker in jullie agenda! Meer informatie hierover krijgen jullie later dit scoutsjaar.

welpen

Howla powla de eerste pleinspelen van dit jaar komen eraan. Ik ben al benieuwd wat we allemaal gaan spelen vandaag, smeert de dwergen beentjes al maar in voor deze spetterende vergadering. Jullie worden van 13:30 tot 16:00 aan het lokaal verwacht met een uniform. Tot dan!

Geen vergadering, maar allemaal welkom om te komen wandelen en deel te nemen aan de heerlijke kaas- en wijnavond (of iets anders om te drinken voor de welpen).

Vandaag is de dag dat jullie de Tarzans en Jane’s in jullie naar boven mogen halen. We gaan naar het oerwoud te wechelderzande waar je kunt gaan slingeren aan leguanen en 100 meter hoog in bomen kunt gaan klimmen ;). Als jullie klaar zijn om jullie beste klimbenen boven te halen kom dan maar om 13:30 naar het lokaal.

Vandaag is het dag van de jeugdbeweging. Dit wil zeggen dat je in uniform naar school mag gaan. Laat maar aan iedereen zien dat je een scouts bent en zo ben je ook ineens al omgekleed om op weekend te vertrekken!

Deze 2 enge dames zijn elkaar toevallig tegengekomen en hebben samen besloten om iedereen die ze tegenkomen bang te maken. Durf jij het aan om 1 van beide tegen te komen in het bos. Alle durvers worden om 20:00 tot 21:30.

We gaan weer van start met een spannende nek aan nek race tussen verschillende teams.Om als doel de epische piston cup te winnen. als je wil zien wie deze spannende race wint kom dan zeker meedoen met onze ren je rot quiz om 13:30 aan het lokaal.

Vandaag herdenken we naar jaarlijkse gewoonte de oud-strijders die in WO I gestreden hebben voor het vaderland. Ondertussen is het 103 jaar geleden dat deze grote oorlog op z’n einde kwam. Jullie worden stipt om 10:00 verwacht aan het monument aan Hof D’Intere. Na de herdenking gaan we nog naar het lokaal voor een heerlijke soep. Om 13:00 mogen jullie terug opgehaald worden aan het scoutslokaal.

Vandaag gaan we net zoals de Hulk voor niets terugdeinzen! We gaan BOENKEN!! Dus de enigste richting die we vandaag uitgaan is rechtdoor. P.S.: van 13:30 tot 16:00 aan het scoutslokaal.

Geen vergadering, de leiding is zelf op weekend.

WOEHOEEE!! Het is weer zover, de Schotse spelen zijn dit jaar weer eens aangebroken. McDuck heeft speciaal aan jullie de hulp gevraagd om mee in zijn team te komen spelen tegen de andere Schoten. Je mag je net zoals de foto hiernaast verkleden als een echte Schot! Het is zoals gewoonlijk van 13:30 tot 16:00 aan het scoutslokaal.

jvs

Vandaag gaan we nog eens een ECHT bosspel spelen zoals in The Hunger Games. We spreken af aan het lokaal om 13u30, om daarna tussen de mieren, konijnen en misschien wel wolven te gaan kruipen.

Je komt met de fiets!

Vandaag geen vergadering…. Maar dat wilt niet zeggen dat er niks te doen is op de scouts. Vandaag kan je heel veel kaas komen eten en druivensap drinken, allemaal ten voordele van de scouts natuurlijk. Hopelijk zien we jullie daar!!

Trek jullie geruite kilt al maar aan en neem je doedelzak bij de hand want vandaag doen we schotse spelen. Jullie worden om 13u30 met opgewarmde spieren aan het lokaal verwacht om de ware Schot in jezelf naar boven te halen.

WIJ GAAN BOENKEEEE!!! In 1 lijn rechtdoor blijven wandelen, dat is de boodschap van vandaag. Wij zijn niet bang van een obstakel hier of daar, erover of eronder zullen we want erlangs kan niet. En net zoals bij UP zal er ook wel iets met ballonnen zijn.

Boeee! AAAAAAH :O
Vanavond jagen we jullie de stuipen op het lijf. Kom af, als je durft. Dresscode: Halloween

Haal je innerlijke Bliksem McQueen vandaag boven, want vandaag is het kleinvelokeskoers. Vergeet zeker geen racemachine (kleine velo) mee te nemen.
Disclaimer: Chick Hicks niet toegestaan

Vandaag herdenken we oudstrijders van de 1e en 2e Wereldoorlog. Jullie worden om 10 uur verwacht aan Hof D'intere, in een proper uniform. Hierna gaan we samen lekker soep slurpen in het lokaal. Om 13 uur mogen jullie terug naar huis gaan.

Oh nee, vandaag is het spijtig genoeg geen vergadering :( De leiding is namelijk op leidingsweekend waardoor we geen vergadering kunnen organiseren. Maar volgende week staan we met plezier op jullie te wachten om samen op weekend te kunnen vertrekken!

Vandaag is het zover! Een van de leukste momenten van het jaar. We vertrekken op weekend! Waar we naar toegaan en hoeveel ons weekendje kost wordt in een aparte mail naar de ouders nog gecommuniceerd. Jullie leidertjes staan alvast te popelen er een knalweekend van te maken!

Hoor wie klopt daar kinderen, hoor wie klopt daar zachtjes tegen het raam? Sinterklaas is bijna jarig en dat moeten wij natuurlijk vieren. Hoe we dat gaan doen is nog even een verrassing dus als je wilt weten hoe wij de sint eren zal je om 13:30 aan het lokaal moeten staan!

De examens komen in een rotvaart op jullie afgestormd of misschien zitten jullie er al wel volle bak in. Wij hebben eigenlijk geen idee want voor ons vallen de examens anders. Maar dat zal ons niet tegenhouden om jullie stress even weg te nemen met een welverdiende break. Dus kom deze namiddag maar naar het lokaal voor rustig iets te eten en even die vervelende formules te vergeten!

Het is bijna kerstmis en dat vieren we met ons jaarlijks kerstfeest. De leiding zorgt voor de nodige versnaperingen als jullie zorgen voor de cadeaus. Deze mogen maximaal 5 euro kosten. Ons feest zal beginnen om 19 uur. En om 21 uur moeten we helaas al afsluiten.

Vandaag is het Kerstmis! Jezeke is geboren hallelujah hallo, Jezeke is geboren in een bakske vol met stro. Omdat iedereen vandaag aan het Kerstdiner zal zitten hebben we besloten om geen vergadering te doen. Fijn Kerstfeest iedereen!

Amai zitten we nu al in 2022? De tijd vliegt nogal vooruit wanneer je plezier hebt! Spijtig genoeg is het vandaag weer geen vergadering omdat iedereen Nieuwjaar volop aan het vieren is! Happy New Year everybody!

Vanavond laten we de James Bond in ons los…. maar dan zonder het moorden en rijden met dure auto’s. We gaan een heuse casinoavond houden hier bij ons in het lokaal. Wij verwachten iedereen tegen 19 uur. in jullie chiqueste kleren. Om 21 uur sluit ons casino de deuren en mogen jullie de winst innen of beginnen aan de afwas om jullie verlies terug te betalen.

De leiding moet zo nu en dan ook al eens een examen afleggen. Dus zullen wij er niet kunnen bij zijn deze namiddag. Maar geen nood want wij hebben vervangers voorzien. Deze vergadering worden de jins voor 1 namiddag jullie leiding. De jins staan alvast te popelen om jullie een spetterende namiddag te geven hopelijk jullie ook!!

verkenners

Moest ge Wechel nog niet goed kennen is vandaag de kans om de schoon straatjes eens door te trekken met het dorpsspel.

We verzamelen aan het lokaal.

Vandaag is er geen vergadering gepland. Maar jullie zijn allemaal welkom op de kaas en wijnavond!

Hier hebben we lang op gewacht, eindelijk nog eens weg! Schrijf jullie zeker in! Verdere info volgt nog.

Vandaag is het dag van de jeugdbeweging. Zorgd us dat ge met je uniform naar school gaat. :)

Vandaag MOET ge met het allerkleinste véloke afkomen dat ge hebt!

Verzamelen aan het lokaal.