Jinvasion

Mosselfeest

Vandaag gaan we onderling strijd voeren om hogerop de ladder te geraken met allemaal supertoffe spelletjes. Benieuwd? Kom dan om half 2 naar het lokaal!

Oei, onze ultra technologische GPS is kapot. Nu zullen we het moeten doen met een eeuwen oud kompas. Daarom zullen we ook door alles en iedereen heen moeten boenken om naar het Noorden te wandelen. Maak jullie dus maar klaar voor een stevige tocht, die om half twee start aan het lokaal.

Vanavond spelen we een sluip, camoufleer je dus maar goed want vandaag kan je maar beter zo weinig mogelijk gezien worden. Een zaklamp mag je meenemen, of je deze ook mag gebruiken is nog een andere vraag… Afspraak om 20u aan het lokaal.

Omdat het vandaag schoolfeest is van 't Klavernest en jullie daar allen talrijk aanwezig zullen zijn, is er vandaag geen scoutsvergadering. Wie weet komt de welpenleiding wel eens een kijkje nemen op het schoolfeest :)

Wat we vandaag gaan doen op de scouts? Wij weten het, maar jullie niet hihi. We hebben namelijk een mega grote verrassing in petto voor jullie. Wat we al kunnen verklappen is dat we ons vandaag in Australië bevinden… Tot straks, om 13u30 aan het lokaal!

Onder het motto van ‘Elke mossel telt’ is het dit weekend geen vergadering omdat de leiding zaterdag de mosseltjes moet kuisen die jullie zondag lekker mogen komen verorberen! Wij hopen jullie 1 maart allemaal te zien in de Zandfluiter om te komen smullen van de heerlijkste mosseltjes!

Vandaag gaan we de andere jeugdbewegingen van Groot-Lille eens laten zien wie de beste zijn in spelletjes spelen. Kom dus zeker af om deze strijd aan te gaan. We spreken om 14u af aan Sportcentrum Poeyelhei in Gierle (Poeyelhei 17). Om 17u mogen de ouders jullie dan aan Poeyelhei terug komen halen.

Vandaag reizen we door naar Schotland, het land van de schotse spelen. Jullie zullen je vandaag moeten bewijzen voor de Schotten door veel beproevingen te doorstaan. Gooi die spieren al maar los want je zult ze nodig hebben. Afspraak om half twee aan het lokaal!

We bevinden ons vandaag in India. Wist je dat Indiërs nee knikken als ze ‘ja’ zeggen en ja knikken als ze ‘nee’ zeggen? Daarom heet deze vergadering dan ook ‘omgekeerde vergadering’. Vandaag zal er veel gelachen worden, het beloofd een knotsgekke namiddag te worden. Vergeet zeker niet je muts omgekeerd op je hoofd te zetten en omgekeerd op je fiets naar de scouts te komen.

Vandaag bevinden we ons in het grote Amerika. Door de jaren heen heeft het Amerikaans leger al veel oorlog gevoerd en gestreden om verschillende grondgebieden. Het is dan ook tijd voor een leuk oorlogsspel vandaag: Risk.
Wij verwachten jullie stipt om 13u30 aan het lokaal, anders zal de legerleiding jullie al wat moeten laten pompen.

Het is bijna pasen en ook dit jaar doen wij met de welpen weer onze jaarlijkse paaseierenverkoop. Het is belangrijk om talrijk aanwezig te zijn op deze vergadering omdat wij de centjes goed kunnen gebruiken om hele leuke dingen te doen op kamp. We beginnen vandaag dan ook een half uurtje vroeger dan normaal. Tot dan!

Dit weekend staat het groepsweekend weer voor de deur! We gaan met alle takken van onze
scouts op weekend in DRIEBOOMKENSBERG in Westmalle . Super cool dus! Jullie zullen hier nog een mailtje voor krijgen om in te schrijven en ook de nodige info zal hierover nog volgen.

Vandaag hebben we een leuke safari-uitstap gepland voor jullie! We gaan met z’n allen diertjes spotten in de ZOO van Antwerpen! We moeten hiervoor de bus op tijd nemen en daarom verwachten we jullie allemaal stipt om 10u aan de oude jongensschool! We zijn (ongeveer) terug rond 17u, de welpen mogen dan ook opgehaald worden aan de oude jongensschool. Vergeet bij regenweer zeker geen regenjas! Ook vragen we jullie om een rugzakje met picknick, een drankje, een koekje en een fruitje mee te nemen.

De prijs voor deze uitstap bedraagt: € 10. (De rest wordt aangevuld met de welpenkas). Gelieve dit bedrag voor 18/4 te storten op BE34 7333 5118 4890 (vermeld ook even ZOO + NAAM WELP). Welpen met een ZOO-abonnement hoeven uiteraard niet te storten, maar moeten natuurlijk wel hun abonnement meenemen. Wij hebben er al heel veel zin in.

Helaas... vandaag geen plein- of bosspelletjes in Wechelderzande. Weet je waarom? We organiseren de ZANDKASTEELFEESTEN. Een weekend boordevol entertainment voor jullie, maar ook voor de mama & papa, je grootouders, je neven & nichten EN voor al je vriendjes. Dus niet getreurd, je bent heel het weekend welkom aan het Hof d’Intere.
Het programma van de Zandkasteelfeesten:
- Vrijdag 24 april: Zandkasteelquiz
- Zaterdag 25 april: 3de Zandkasteelkoers en Red Wave (= dansavond met “back to the…” mama & papa-muziek)
- Zondag 26 april: Ontbijt en Nanoen (= familiedag met mogelijkheid voor een uitgestippelde wandeling)

>>> Informatie & inschrijvingen op www.zandkasteelfeesten.be <<<

Hmm… Blauw-roos land… wat voor een land zou dat zijn? Het is een land waar momenteel een oorlog aan de gang is tussen het blauwe en het roze team… Vandaag zullen de jongens tegen de meisjes strijden om de titel van het sterkste geslacht. Wie wint? Spannend!

Het scoutsjaar is weeral bijna voorbij, daarom moeten we deze laatste vergadering goed afsluiten. In de namiddag gaan we naar jaarlijkse traditie de loop volgen. Hiervoor doe je dus het best kleren aan die heel nat en vies mogen worden.

om 16u mogen jullie naar huis om een warme douche te nemen en om 18u verwachten we jullie terug aan het lokaal voor een heerlijk feestmaal met de lekkerste belgische frietjes. De mama’s en papa’s mogen jullie om 20u terug komen halen. We hopen dat jullie er allemaal bij zullen zijn om ons fantastische jaar met z’n allen af te sluiten.

Het scoutsjaar is weeral bijna voorbij, daarom moeten we deze laatste vergadering goed afsluiten. In de namiddag gaan we naar jaarlijkse traditie de loop volgen. Hiervoor doe je dus het best kleren aan die heel nat en vies mogen worden.

om 16u mogen jullie naar huis om een warme douche te nemen en om 18u verwachten we jullie terug aan het lokaal voor een heerlijk feestmaal met de lekkerste belgische frietjes. De mama’s en papa’s mogen jullie om 20u terug komen halen. We hopen dat jullie er allemaal bij zullen zijn om ons fantastische jaar met z’n allen af te sluiten.

Het moet niet altijd van een leien dakje lopen. Dit keer spelen we spellen met een extra moeilijkheidsgraad. Hoe goed kunnen jullie je mannetje staan als jullie ontdaan worden van enkele, al dan niet, broodnodige zintuigen. Test jezelf en/of je talent vandaag.

“Drop is een snoepgoed dat wordt gemaakt van het wortelsap van de zoethoutplant Glycyrrhiza glabra (vlinderbloemfamilie).” - wikipedia
Een dropping daarentegen is een zelfstandige wandeling van een ongekende locatie naar het thuisfront. Voor een echte scout of gids zou dit nauwelijks een opgave mogen zijn. Wees uiteraard veilig en zorg dat je het noorden niet kwijt raakt.

Een namiddag ontsnappen aan uw ouders? Blij zijn dat uw kinderen een namiddag aan u ontsnappen? Dat zal geen waar zijn. Jullie mogen vandaag namelijk jullie ouder(s) meenemen naar de scouts om eens te kijken hoe aanwezig die generatiekloof nu daadwerkelijk is. Hint voor de ouders: Doe niet je zondags kostuum aan. De leden komen uiteraard gewoon in uniform.

We laten het metropool dat we ‘Wechel’ noemen voor een dag achter ons om een spel te gaan spelen in een van de nabijgelegen steden. De vergadering zal wat langer duren wegens de omvang van het spel en het tijdsverlies door het nodige vervoer. Als je een abonnement voor de bus bezit, gelieve dit dan mee te nemen.

Jammer maar helaas, geen vergadering vandaag. De leiding moet het mosselfeest van morgen (01/03) voorbereiden. Ik zie jullie echter al denken: ‘Hmm zo’n mossel met friet, dat eet ik al eens gaarne’. Wees dan niet beschaamd om zondag iets te komen eten. Niet getreurd, zijn ook alternatieven te verkrijgen voor mensen die geen mosselen mogen of willen eten. Alvast smakelijk!

techniekenvergadering

vriendjesvergadering: Graag een vriendje of vriendinnetje meenemen!

Allemaal welkom om heerlijke mosselen te eten!

Maar wij zouden het ook fijn vinden moest iedereen op zondag 01/03/2020 ook aanwezig te zijn om te helpen met de afwas.

Zij die willen en tijd hebben mogen zaterdag 29/02/2020 ook mossels komen kuisen.

wisselvergadering

schotse spelen

stadsspel

woudloperskeuken

Helaas... vandaag geen coole sjorvergadering of een strategisch bosspel. Weet je waarom? We organiseren de ZANDKASTEELFEESTEN. Een weekend boordevol entertainment voor jullie, maar ook voor je ma & pa, je mèmè & pèpè of voor jouw gigantische vriendengroep (we zien dat wel op facebook ;-) ). Dus niet getreurd, je bent heel het weekend welkom aan het Hof d’Intere.

Het programma van de Zandkasteelfeesten:
• Vrijdag 24 april:Zandkasteelquiz
• Zaterdag 25 april:3de Zandkasteelkoers
Red Wave (= dansavond met “back to the…” mama & papa-muziek)
• Zondag 26 april:Ontbijt
Nanoen (= familiedag met mogelijkheid voor een uitgestippelde wandeling)

>>> Informatie & inschrijvingen op www.zandkasteelfeesten.be <<<Schaatsen is het zich voortbewegen op dunne, rechte ijzers (schaats) over ijs. Schaatsen kan zowel op natuur- als op kunstijs beoefend worden.
Uit vondsten blijkt dat de mens in de prehistorie al probeerde om ijsvlakten sneller over te steken. Hiervoor gebruikte men schaatsen gemaakt van dierlijke botten. Deze werden geslepen totdat het oppervlak glad genoeg was. Schaatsen was toen nog vooral een kwestie van glijden.

Vandaag is het jinvasion, hoezee! Er moet uiteraard best wat klaargezet worden en daar hebben we jullie hulp voor nodig!! Kom eens piepen en steek die handen uit de mouwen! ook de shiften zullen hier verdeeld worden. Om 13.00 aan de zandfluiter, het einduur zal rond 16 uur zijn, wie later kan blijven, mag later blijven.

Na een hele week samen geweest te zijn houden we dit weekend de rust er even in. Er is geen vergadering, maar niets houdt jullie tegen voor een leuk potje Kubb op het terrein. Geïnteresseerden mogen zeker een seintje geven!

Eindelijk het grote evenement van scoutswechel is aangebroken, mosselfeest!!! Kom lekker gezellig met ons mosseltjes kuisen van 13 tot 16 uur, later blijven mag altijd, dan zijn de mosseltjes sneller gekuist ;)

WOEPWOEP WEEKENDJE!!!!!! Wat we gaan doen is nog een verrassing, maar ‘t beloofd lit te worden dus zekerlijk komen. Vrijdag omstreeks 19 uur verwachten we jullie aan het lokaal met jullie fiets zodat jullie gezellig naar daar kunnen fietsen. Zondag zijn we omstreeks de middag weer te Wechel om jullie mamie en papie weer te zien. Er zal een inschrijvingslink komen met alle verdere info.

Rampageweekend en de used moet daar draaien dus wij gaan met de jins supporteren in Antwerpen in de vorm van een stadsspel.Om 12.30 aan het lokaal zodat we rond 13.00 de bus kunnen nemen, businfo enzo komt later online op facebook. Rond 17.00 springen jullie in wechel op jullie fiets naar huis.

We gaan het jincafe eens onder handen nemen! Schilderen en kuisen alom. Als we klaar zijn, of denken dat we klaar zijn, zijn pleinspelletjes zeker geen ongeoorloofde beloning. Back to the old days! Om 13.30 verwachten we jullie in het lokaal om de handen uit te mouwen te steken tot 16.00.

Schooi al het geld van uw vrienden, familie, naasten, buren, celebrities en wandel met ons de bedevaart richting Scherpenheuvel! Fantastisch leuke wandeling met inebgrepen zonsondergang. We vertrekken om 12 uur ‘s nachts vrijdag en komen omstreeks 8-9 uur aan in Scherpenheuvel, hier mogen jullie mamie en papie jullie komen ophalen. THINK ABOUT THE ENVIRONMENT EN CARPOOL!! ook de leiding moet thuis geraken.

Dit weekend toveren we het scoutslokaal om tot de frontlinie. Haal jullie kneed en blaasskills al maar boven. We zetten het lokaal klaar om 13.30 en om 16.00 laten we het lokaal achter alsof het nieuw is.

Aan weekendjes geen tekort dit jaar, we gooien er nog een weekend op. Deze keer is het met HEEL de scouts, van de jongsten tot de oudsten, superleuk dus eigenlijk! Allemaal meekomen voor de sfeer en de spelen.
Verdere informatie hieromtrent volgt.

Haal je innerlijke Wout Bru, Sergio Herman of Tuur Hol naar boven en kook het lekkerste potje voeding dat de leiding ooit geproefd heeft. Allen afkomen van 12.30 tot 17.00!

Helaas... vandaag geen coole sjorvergadering of een strategisch bosspel. Weet je waarom? We organiseren de ZANDKASTEELFEESTEN. Een weekend boordevol entertainment voor jullie, maar ook voor je ma & pa, je mèmè & pèpè of voor jouw gigantische vriendengroep (we zien dat wel op facebook ;-) ). Dus niet getreurd, je bent heel het weekend welkom aan het Hof d’Intere.

Het programma van de Zandkasteelfeesten:
Vrijdag 24 april: Zandkasteelquiz
Zaterdag 25 april: 3de Zandkasteelkoers
Red Wave (= dansavond met “back to the…” mama & papa-muziek)
Zondag 26 april: Ontbijt
Nanoen (= familiedag met mogelijkheid voor een uitgestippelde wandeling)

>>> Informatie & inschrijvingen op www.zandkasteelfeesten.be <<<

Die speedo’s en badpakken mogen van onder het stof gehaald worden om eens goed nat te
worden in het plonsbadje. Vergeet om 13.00 zeker jullie zwembandjes niet, er zal later afgesproken worden hoe we daar geraken. We richten op rond 17 uur weer in ons vertrouwde dorpje te zijn.

De laatste vergadering van het jaar is uiteraard de loop volgen. Deze, toch wel, rivier kent geen geheimen meer. Neem uw machete klaar en overpower the jungle. 13.30 aan het lokaal, omstreeks 16 uur zullen jullie onderkoeld naar huis gezonden worden. Wie ne vis vangt is gewonnen.