Jongverkennerweekend

Deze vergadering gaan we de Magritten in jullie naar bovenhalen. Neem zeker jullie
creatieve geest mee want we gaan knutselen! Jullie kunnen ons eens laten zien wat
jullie in jullie mars hebben.

Hopelijk zijn jullie allemaal heel flink geweest dit jaar… want
Sinterklaas komt op bezoek! We zullen eerst de nodige
voorbereidingen treffen voor zijn komst, zoals tekeningen maken.
Daarna komt de Sint langs met zijn pieten en zal hij jullie belonen
met wat lekkers!

Naar jaarlijkse gewoonte staat de kapoenenleiding morgen weer op de kerstmarkt
aan de zandfluiter in Wechel. Daarom is het jammer genoeg geen vergadering
vandaag. Wij moeten heel wat voorbereiden om er morgen helemaal te staan!

De leiding staat vandaag vanaf 13u buiten in een kraampje aan de zandfluiter. Kom
zeker langs voor een gezellige babbel, hapje, drankje,… De winst van deze actie gaat
rechtstreeks naar ons kapoenenkamp!

Vandaag gaan we de prachtige kerstkaartjes verkopen die de kapoentjes zelf
gemaakt hebben. We zullen van deur tot deur gaan door de straten van Wechel.
Afspraak om 13u!

We zetten de kerstvakantie in met een mega kapoenenkerstfeest!
Wij zorgen voor de kerstboom en hapjes, maar natuurlijk mogen
de pakjes niet vergeten. Daarom vragen we jullie een pakje mee te
nemen van ongeveer 5 euro, zodat elke kapoen met iets leuk naar
huis gaat! We verwachten jullie om 19u, tot dan!

Tijd voor… gezelschapsspelletjes!!! Zoals op een echte casino, mogen jullie jullie
allemaal chique verkleden. Afspraak om 19u aan het lokaal om te laten zien we de
beste spelletjesspeler is!

Vandaag gaan we griezelen in de bossen van Wechel. Met de echte durvers onder jullie duiken we deze avond het donkerste en engste bos van Wechel in. Maar opgepast het bos is donker dus neem allemaal een uitgehold pompoentje of biet mee met een kaarsje in zodat we zeker niemand kwijtraken… Afspraak om 19u30 aan het scoutslokaal en om 22u mogen jullie mammies en pappies jullie weer komen halen.

Italië is het land van de snelle auto’s, de scheve torens, de machtige Romeinen, de opvliegende mannen, de knappe dames, de vinnige vespa’s, de azuurblauwe zeeën, de opdringerige paparazzi, de talentvolle schilders, romantische liefdesverhalen, de dure modemerken, de gevaarlijke mafia en nog veel meer. Maar Italië staat vooral bekend om zijn lekker eten. Het is dan ook niet meer dan normaal dat we in dit lekker land een kookspel gaan spelen. We verzamelen een half uur vroeger dan normaal aan het lokaal vandaag, om 13u!!

Vandaag zijn we in Spanje. Het land van niemand minder dan de goed heilig man, Sinterklaas! Vandaag zal dan ook alles in het teken staan van deze Spaans inwoner. Hopelijk zijn jullie braaf geweest dit jaar… Wij zien jullie om half twee aan het lokaal.

Als je aan Eddy Merckx vraagt: “Wat weet jij over Frankrijk?”. Dan zal hij met volle overtuiging zeggen: “Frankrijk is het land dat in de 16e eeuw geconfronteerd werd met de Reformatie.” Maar natuurlijk weten jullie wel allemaal dat hier elke zomer de Tour de France plaatsvindt. Aangezien we nu toch in dit prachtige wijnland zijn, kunnen we maar beter op ons klein vélooke kruipen en een paar quizvragen oplossen voor de kleinvélookesquiz. Onze tour start om 13u30 aan het lokaal.

Heupeleuk keunen jeulie eulemeul, geud scheutsen. Weunt We zeun veundeug eungekeumen eun Sceundineuviëu. We spreuken eum 18u30u euf eun heut leukeul, eum deun seumen neur de scheutsbeun veun Heureunteuls teu reuden. Eum 21u meugen jeulie meumeus en peupeu’s jeulie teureug keumen heulen eun Heureunteuls.

Belangrijk: Het is de bedoeling dat mama’s en papa’s ons naar Herentals brengen en weer komen ophalen dus je spreekt best af om samen te carpoolen. Zo kunnen we samen ons steentje bijdragen tegen het smelten van de ijskappen op de Noordpool.

Lap... Land in zicht en de zee was nog zo rustig. Gelukkig weten we wel een plekje om te vertoeven. Vanavond gaan we op bezoek bij de kerstman. Om dit feestje te laten doorgaan moeten jullie allemaal een cadeautje meenemen ter waarde van 5 euro. De Kerstman verwacht ons om 19u aan het scoutslokaal.

Driemaal hoezee. Het weekend is hier. Een heel weekend lang spellen spelen in een dorp waar niemand ons hoort. Waar niemand ons kent, en niemand ons stoort. Het inschrijvingsstrookje voor deze drie dagen vol plezier en leut is terug te vinden aan het einde van het jv-boekje. Zorg dat dit op tijd getekend is door je ouders/verantwoordelijken zodat je mee kan, want het zou te zonde zijn om deze gelegenheid te missen. En vraag al eens met je vriendelijkste glimlach terwijl je vrijwillig helpt bij de afwas of jullie ouders tijd hebben om te rijden. Gelieve het briefje ten laatste binnen te brengen bij de leiding op 09/11.

We moeten het bos redden! Hiermee hebben we dus jouw hulp nodig. Trek je beste werkhandschoenen en bottines dus al maar aan, want het wordt een dag vol hard weken. We verzamelen met z’n allen rond 9:45 aan het lokaal om tegen 10:00 op locatie aan te komen met de fiets. 'S Middags zal er voor ons iets van soep voorzien zijn. Onze dag zit erop tegen 16:00, we zullen met z’n allen terug naar het lokaal fietsen.

Vandaag gaan we poging 2 doen om al je agressie te uiten op het speelveld. Maak je wederom klaar voor brute kracht en mogelijke blauwe plekken. Zeker komen!

Geld wegsmijten is iets dat we allemaal kunnen als de beste en dat zal deze avond niet anders zijn. Hier gaan zeker slachtoffers vallen, maar let op: kleenex niet inbegrepen. maak je borst maar nat om daarna grandioos te worden afgedroogd door jullie lieftallige leiding.

Dress Code: as fancy as possible

Tussen al da leren kunt ge zeker wel een pauze gebruiken. Kom dus gewoon effe langs het lokaal voor een gezellig babbeltje, een hapje, een drankje. Kortom pure ontspanning en gezelligheid.

HO HO HO, it’s that time of the year again. Om dit gezellige feest met jullie allen te vieren nodigen wij jullie uit in het scoutslokaal op vrijdag (dus niet op zaterdag) voor een gezellig kerstfeestje. Cadeautjes kunnen zeker niet ontbreken, dus probeer zeker een genderneutraal en origineel cadeau mee te brengen van maximum €5.

Griezelen voor de Welpjes, niks is er leuker dan dit toch? Verkleed jullie zo goed mogelijk deze avond, en zorg ervoor dat de Welpen meer bang hebben van jullie gezicht met masker, dan zonder. Om 19:00 verzamelen we op de scouts.
Groepjes worden op planningsweekend verdeeld.

Omdat we echte scouten zijn moeten we uiteraard meehelpen aan het bosbeheer. Dit gaan we als jins uiteraard ook doen om zeker te zijn dat alle boompjes genoeg plaats hebben. Haal die spierballen al maar boven!

Bent u al op de hoogte van de nieuwste weetjes en feiten? Boek je vlucht al maar naar Harvard, en keer terug op 30 november. Het zal nodig zijn!
Wist je dat -89,2 C de laagste buitentemperatuur ooit gemeten is?
Wist je dat 57,7 C de hoogste buitentemperatuur ooit gemeten is?
Wist je dat alleen vrouwelijke muggen steken?
Wist je dat als je een goudvis in een donkere kamer opsluit, hij wit wordt?
Wist je dat als je je rechteroog sluit nooit over je rechterschouder kunt kijken?
Wist je dat Bill Gates in 2010 en 2008 niet de rijkste man is?
Wist je dat Coca-Cola oorspronkelijk groen was?
Wist je dat Coca-Cola vroeger coca bevatte?
Wist je dat dat de meeste vrouwen het vaak kouder hebben dan mannen?
Wist je dat dat een varken fysiek niet in staat is om naar de lucht te kijken?
Wist je dat dat net zoals de vingerafdruk ook de tongafdruk bij ieder mens uniek is?
Wist je dat de aansteker al werd uitgevonden voor de lucifers?
Wist je dat de aarde ongeveer 6 000 000 000 000 000 000 000 000 kilogram weegt?

Sinterklaaskampoentje, gooi wat in mijn schoentje, gooi wat in mijn laarsje, danku sinterklaasje
Aangezien jullie allemaal stout zijn geweest dit jaar, moeten jullie verplicht een cadeautje van 5 euro meenemen voor vandaag. PS: jullie moeten nog gegeten hebben.
Huuh leiding wij snappen het niet, is het nu kerstfeestje of de sinterklaasfeestje??????

Aangezien jullie volop in de examens zitten, gaat jullie lieve, knappe, aantrekkelijke, beste leiding een lekkere maaltijd voorzien voor jullie. Alles is beter dan je eigen boek opeten ofniet dan? Zie dat je allemaal uw examens fixt,

Japan!!!!!!!!!!!!

Samen Pokémons vangen? Of liever een leuk gezellig potje poker? Of kiest u toch voor een ouderwets potje kaarten? Aan jullie de keuze. Neem je leukste gezelschapspelletjes mee van thuis.

Hopelijk is jullie kater van nieuwjaar reeds verdwenen, want vanavond is een belangrijke geldactiviteit. Verkleed jezelf als Balthasar, Caspar of Melchior!
Met Driekoningen lengt de dag zoveel een geitje springen mag.
Zet met Driekoningen ramen en deuren open, want wind met Driekoningen brengt zegen.
Op Driekoningen zijn de dagen gelengd, gelijk een ruiter op z'n peerd sprengt

We zullen in de aanloop van deze week een poll aanmaken in onze groep. De film met de meeste stemmen zullen we deze avond gezamenlijk kijken!

Aangezien jullie de oudste tak zijn, mogen jullie eens 1 dag genieten van het leiding zijn. Zie dit als een voorproevertje voor wat jullie te wachten staat als leiding. De groepjes worden een week van te voren verdeeld!

Goe, de leiding hun examens zijn (bijna) gedaan. Klaar om gezellig een avondje te chillen? Afspraak @lokaal! We zullen deze avond ook de praktische zaken voor de leefweek bespreken

Schaatsen is het zich voortbewegen op dunne, rechte ijzers (schaats) over ijs. Schaatsen kan zowel op natuur- als op kunstijs beoefend worden.
Uit vondsten blijkt dat de mens in de prehistorie al probeerde om ijsvlakten sneller over te steken. Hiervoor gebruikte men schaatsen gemaakt van dierlijke botten. Deze werden geslepen totdat het oppervlak glad genoeg was. Schaatsen was toen nog vooral een kwestie van glijden.