De jins zijn 16 tot 18 jaar oud. In hun eigen 'jonge' stijl werken ze gekke activiteiten, projecten en zelfs hun kamp uit. Al doende leren ze samenwerken en verantwoordelijkheid opnemen. Hieruit groeit engagement voor de groep en voor de samenleving.

Schaatsen is het zich voortbewegen op dunne, rechte ijzers (schaats) over ijs. Schaatsen kan zowel op natuur- als op kunstijs beoefend worden.
Uit vondsten blijkt dat de mens in de prehistorie al probeerde om ijsvlakten sneller over te steken. Hiervoor gebruikte men schaatsen gemaakt van dierlijke botten. Deze werden geslepen totdat het oppervlak glad genoeg was. Schaatsen was toen nog vooral een kwestie van glijden.

Vandaag is het jinvasion, hoezee! Er moet uiteraard best wat klaargezet worden en daar hebben we jullie hulp voor nodig!! Kom eens piepen en steek die handen uit de mouwen! ook de shiften zullen hier verdeeld worden. Om 13.00 aan de zandfluiter, het einduur zal rond 16 uur zijn, wie later kan blijven, mag later blijven.

Na een hele week samen geweest te zijn houden we dit weekend de rust er even in. Er is geen vergadering, maar niets houdt jullie tegen voor een leuk potje Kubb op het terrein. Geïnteresseerden mogen zeker een seintje geven!

Eindelijk het grote evenement van scoutswechel is aangebroken, mosselfeest!!! Kom lekker gezellig met ons mosseltjes kuisen van 13 tot 16 uur, later blijven mag altijd, dan zijn de mosseltjes sneller gekuist ;)

WOEPWOEP WEEKENDJE!!!!!! Wat we gaan doen is nog een verrassing, maar ‘t beloofd lit te worden dus zekerlijk komen. Vrijdag omstreeks 19 uur verwachten we jullie aan het lokaal met jullie fiets zodat jullie gezellig naar daar kunnen fietsen. Zondag zijn we omstreeks de middag weer te Wechel om jullie mamie en papie weer te zien. Er zal een inschrijvingslink komen met alle verdere info.

Rampageweekend en de used moet daar draaien dus wij gaan met de jins supporteren in Antwerpen in de vorm van een stadsspel.Om 12.30 aan het lokaal zodat we rond 13.00 de bus kunnen nemen, businfo enzo komt later online op facebook. Rond 17.00 springen jullie in wechel op jullie fiets naar huis.

We gaan het jincafe eens onder handen nemen! Schilderen en kuisen alom. Als we klaar zijn, of denken dat we klaar zijn, zijn pleinspelletjes zeker geen ongeoorloofde beloning. Back to the old days! Om 13.30 verwachten we jullie in het lokaal om de handen uit te mouwen te steken tot 16.00.

Schooi al het geld van uw vrienden, familie, naasten, buren, celebrities en wandel met ons de bedevaart richting Scherpenheuvel! Fantastisch leuke wandeling met inebgrepen zonsondergang. We vertrekken om 12 uur ‘s nachts vrijdag en komen omstreeks 8-9 uur aan in Scherpenheuvel, hier mogen jullie mamie en papie jullie komen ophalen. THINK ABOUT THE ENVIRONMENT EN CARPOOL!! ook de leiding moet thuis geraken.

Dit weekend toveren we het scoutslokaal om tot de frontlinie. Haal jullie kneed en blaasskills al maar boven. We zetten het lokaal klaar om 13.30 en om 16.00 laten we het lokaal achter alsof het nieuw is.

Aan weekendjes geen tekort dit jaar, we gooien er nog een weekend op. Deze keer is het met HEEL de scouts, van de jongsten tot de oudsten, superleuk dus eigenlijk! Allemaal meekomen voor de sfeer en de spelen.
Verdere informatie hieromtrent volgt.

Haal je innerlijke Wout Bru, Sergio Herman of Tuur Hol naar boven en kook het lekkerste potje voeding dat de leiding ooit geproefd heeft. Allen afkomen van 12.30 tot 17.00!

Helaas... vandaag geen coole sjorvergadering of een strategisch bosspel. Weet je waarom? We organiseren de ZANDKASTEELFEESTEN. Een weekend boordevol entertainment voor jullie, maar ook voor je ma & pa, je mèmè & pèpè of voor jouw gigantische vriendengroep (we zien dat wel op facebook ;-) ). Dus niet getreurd, je bent heel het weekend welkom aan het Hof d’Intere.

Het programma van de Zandkasteelfeesten:
Vrijdag 24 april: Zandkasteelquiz
Zaterdag 25 april: 3de Zandkasteelkoers
Red Wave (= dansavond met “back to the…” mama & papa-muziek)
Zondag 26 april: Ontbijt
Nanoen (= familiedag met mogelijkheid voor een uitgestippelde wandeling)

>>> Informatie & inschrijvingen op www.zandkasteelfeesten.be <<<

Die speedo’s en badpakken mogen van onder het stof gehaald worden om eens goed nat te
worden in het plonsbadje. Vergeet om 13.00 zeker jullie zwembandjes niet, er zal later afgesproken worden hoe we daar geraken. We richten op rond 17 uur weer in ons vertrouwde dorpje te zijn.

De laatste vergadering van het jaar is uiteraard de loop volgen. Deze, toch wel, rivier kent geen geheimen meer. Neem uw machete klaar en overpower the jungle. 13.30 aan het lokaal, omstreeks 16 uur zullen jullie onderkoeld naar huis gezonden worden. Wie ne vis vangt is gewonnen.

jinleiding

Tuur Hol