De jong-verkenners zijn 11 tot 14 jaar oud. Heerlijk, onvermoeibaar, zenuwslopend spontaan, doodkistnagels, lief, afwisselend, op'n avontuur belust, open voor hen die ze vertrouwen. Bosspelen, samen op tentenkamp, een gezellig kampvuur,... De jong-giver tak is waarschijnlijk de avontuurlijkste van allemaal.

jvs

Er zal vandaag geen gewone vergadering zijn, maar niet getreurd! We nodigen jullie allemaal uit om overdag deel te nemen aan onze herfstwandeling. Na inspanning hoort ontspanning, dus in de avond kunnen jullie jullie voetjes onder tafel schuiven en jullie buikjes vullen. Er zal heerlijke kaas en charcuterie zijn en uiteraard een wijntje voor de ouders. Meer info is te vinden bij het evenement op Facebook.

Jaja, dat zie je goed: we vertrekken op weekend!!! Drie dagen vol leute en plezier, schrijf je dus maar immediately in als je dit absoluut niet wilt missen. Meer info en de link om in te schrijven bezorgen we jullie later nog.
PS: jullie superleuke leiding kijkt er alvast enorm naar uit! ;)

Vandaag is het Dag van de Jeugdbeweging. Trek je uniform dus maar aan voor school om aan iedereen te tonen dat jij een échte scout bent.
Tip: op sommige plekken kan je zelfs profiteren van een gratis ontbijtje, zeker de moeite waard!

Vandaag is het tijd om de handen uit de mouwen te steken, want we gaan sjorren! Voor de eerstejaars zal dit nieuw zijn, maar niet getreurd want we gaan jullie alles stap voor stap aanleren. Haal alle creativiteit naar boven om de coolste sjorconstructie allen tijden te maken.

Jammer genoeg zullen we elkaar deze week moeten missen. De leiding gaat namelijk op weekend. Tot volgende week!

Boe! Deze badstad is zo griezelig, dat het zelfs geen badstad is, maak dat mee zeg! Vandaag gaan we griezelig griezelen. Het zou nog griezeliger griezelen zijn als jullie griezelige griezelkledij aandeden om samen met ons op griezelige griezelwijze te gaan griezelen.

Zoals elk jaar herdenken we op 11 november het einde van de eerste wereldoorlog. We spreken om 10 uur af in Hof d’Intere aan het monument. Na de herdenking zakken we af naar het scoutslokaal voor een warme kom soep! Hmmm…

Quingdao, de mooiste badstad van het communistische China. Net zoals echte communisten, gaan we vandaag met zen allen samenwerken om uiteindelijk niets te bereiken: Welkom bij één tegen allen!

Vandaag gaan we voor een klassieker, de klein velokes koers van Parijs-Nice! Haal jullie kleinste fiets uit de garage en neem hem mee naar het scoutslokaal.

Pittenweem! De favoriete badstad van elke kilt-dragende, haggis-etende, ros- baardige Schot. Trek je kilt al maar aan want vandaag spelen we Schotse spelen.

Vandaag is het tijd voor een ijskoude vergadering, want we gaan schaatsen! Vergeet zeker je handschoenen niet, anders mag je de schaatsbaan niet op.

Smeer jullie beentjes maar in want vandaag worden jullie GEDROPT. Jullie zullen op eigen houtje de weg terug zoeken naar het lokaal. Hopelijk laten jullie oriëntatieskills jullie niet in de steek!
Zeg tegen jullie ouders dat ze jullie mogen komen ophalen na de vergadering, want we organiseren onze kerstmarkt. Hier kunnen jullie nog gezellig iets drinken. Meer info vind je op het Facebook evenement.

Vandaag trekken we naar het ijskoude Nuuk, de badplaats waar de kerstman van tijd tot tijd al eens een plonsje neemt. Neem vanavond een cadeautje mee ter waarde van 5 euro en dan maken we er een gezellig kerstfeestje van.

Hohoho vrolijk kerstfeest! De kerstman neemt vandaag geen plons in Nuuk, maar is druk bezig met de voorbereidingen voor Kerstmis. Op deze mooie kerstavond zal er geen vergadering zijn.

Jammer genoeg is er deze week opnieuw geen vergadering. We wensen jullie allemaal een heel gelukkig Nieuwjaar en tot volgend jaar!

Deze avond trekken we naar het filmfestival in Cannes. Verschillende films zullen hier strijden om door jullie als winnaar verkozen te worden. Jullie zullen veranderen in professionele recensenten. Elke stem is van belang, dus kom zeker mee bepalen welke film we zullen kijken.

Jullie zullen voor één dag je favoriete leiding moeten missen, want vandaag nemen de jins het over van ons! Zij zullen een leuke vergadering voorzien als oefening voor volgend jaar. Veel plezier en tot volgende week!

In een badstad is niets zo plezant als eens goed ravotten. Dit doe je natuurlijk het liefst op het strand. Wat nog leuker is, is ravotten in het donker. Vandaag spelen we dus avondpleinspelen.

Tijd voor een casinoavond! En in welke badstad kan je dat beter doen dan in Oostende? Trek je mooiste kleren uit de kast want de dresscode is extra chique.

Aneho? Wat is dat? Dat moet wel een heel klein dorp zijn. Inderdaad, vandaag focussen we ons op ons eigen dorpje in een spannend dorpsspel.

JV-leiding

user photo
Nele Willems
user photo
Steffi Liekens
user photo
Gitte Driessen
user photo
Brend Geurts
user photo
Warre Mariën
+32 468 25 15 45