De jong-verkenners zijn 11 tot 14 jaar oud. Heerlijk, onvermoeibaar, zenuwslopend spontaan, doodkistnagels, lief, afwisselend, op'n avontuur belust, open voor hen die ze vertrouwen. Bosspelen, samen op tentenkamp, een gezellig kampvuur,... De jong-giver tak is waarschijnlijk de avontuurlijkste van allemaal.

Het moet niet altijd van een leien dakje lopen. Dit keer spelen we spellen met een extra moeilijkheidsgraad. Hoe goed kunnen jullie je mannetje staan als jullie ontdaan worden van enkele, al dan niet, broodnodige zintuigen. Test jezelf en/of je talent vandaag.

“Drop is een snoepgoed dat wordt gemaakt van het wortelsap van de zoethoutplant Glycyrrhiza glabra (vlinderbloemfamilie).” - wikipedia
Een dropping daarentegen is een zelfstandige wandeling van een ongekende locatie naar het thuisfront. Voor een echte scout of gids zou dit nauwelijks een opgave mogen zijn. Wees uiteraard veilig en zorg dat je het noorden niet kwijt raakt.

Een namiddag ontsnappen aan uw ouders? Blij zijn dat uw kinderen een namiddag aan u ontsnappen? Dat zal geen waar zijn. Jullie mogen vandaag namelijk jullie ouder(s) meenemen naar de scouts om eens te kijken hoe aanwezig die generatiekloof nu daadwerkelijk is. Hint voor de ouders: Doe niet je zondags kostuum aan. De leden komen uiteraard gewoon in uniform.

We laten het metropool dat we ‘Wechel’ noemen voor een dag achter ons om een spel te gaan spelen in een van de nabijgelegen steden. De vergadering zal wat langer duren wegens de omvang van het spel en het tijdsverlies door het nodige vervoer. Als je een abonnement voor de bus bezit, gelieve dit dan mee te nemen.

Jammer maar helaas, geen vergadering vandaag. De leiding moet het mosselfeest van morgen (01/03) voorbereiden. Ik zie jullie echter al denken: ‘Hmm zo’n mossel met friet, dat eet ik al eens gaarne’. Wees dan niet beschaamd om zondag iets te komen eten. Niet getreurd, zijn ook alternatieven te verkrijgen voor mensen die geen mosselen mogen of willen eten. Alvast smakelijk!

JV-leiding

Jens Snyers