De Kapoenen zijn 6 tot 8 jaar oud. Het leven van een kapoen is er één vol spel, fantasie, creativiteit en expressie. Spelenderwijs en ongedwongen ontdekken we samen met hen de wereld. De leiding gaat hierbij uit van het kind zelf, van wat hen boeit en aanspreekt.

kapoenen

Vandaag is de mooiste dag van het jaar voor alle jeugdbewegingen! Jullie mogen allemaal in je uniform naar school en aan iedereen laten zien dat je een trotse scout bent.

Joepieee, het jaarlijkse kapoenenweekend staat voor de deur! Niet 1, maar 2 dagen dolle pret! Jullie krijgen nog een mail met meer info en een link om je in te schrijven.

Het is bijna Halloween… en dat kunnen we niet zomaar laten passeren. Vandaag gaan we met alle kapoenen en de leiding een beetje griezelen. Neem allemaal een lampion of een ander lichtje mee zodat we elkaar goed kunnen zien in het donker. Afspraak om 19u aan het lokaal en om 20u30 mogen jullie weer afgehaald worden.

Haal jullie aller kleinste fietsjes maar uit de garage want vandaag brengen we een Vlimmerse traditie naar de scouts: de klein vélokeskoers natuurlijk! We hebben voor jullie een echt veldrij parcour voorzien, we gaan deze namiddag koersen zoals de echte en aan het einde van de vergadering is er natuurlijk een prijsuitreiking op het podium. Jullie mogen dus absoluut niet vergeten om met een kleine fiets(of gewoon je eigen fiets) naar het lokaal te komen. Tot dan!

Zoals elk jaar herdenken we vandaag de gesneuvelde soldaten van de wereldoorlogen. Daarom spreken we om 10u af aan het Hof d’Intere. Na de ceremonie aan het monument gaan we met z’n allen naar het scoutslokaal, waar jullie lekkere soep en boterhammen krijgen en we nog wat spelletjes spelen. Om 13u mogen jullie terug afgehaald worden aan het scoutslokaal.

Vandaag is het ideale moment om je competitieve kant te laten zien! Om de laddercompetitie te winnen, moet je zowel mentaal als fysiek in topvorm zijn. Ben jij ook benieuwd wie deze spannende strijd zal winnen? We verwachten je om half twee aan het lokaal!

Deze week is het geen vergadering. De leiding is namelijk allemaal samen op weekend. Volgende week staan we weer paraat!

Vandaag gaan we de prachtige kerstkaartjes verkopen die de kapoentjes zelf gemaakt hebben. We zullen van deur tot deur gaan door de straten van Wechel. Vertel al jullie ouders, grootouders, buren, vrienden … dat ze zeker thuis blijven zodat ze deze prachtige kaartjes kunnen kopen om zo ons kamp te steunen. We starten deze keer een half uurtje vroeger zodat we veel kaartjes kunnen verkopen.

De Sint is in het land en ook al is het nog geen 6 december, toch heeft de goede man speciaal voor de kapoenen van scouts Wechel een gaatje in zijn agenda gevonden en zal hij ons al een bezoekje komen brengen samen met zwarte piet! We zullen eerst samen de nodige voorbereidingen treffen voor zijn komst, zoals tekeningen maken en het lokaal versieren. Hierna zal hij jullie allemaal belonen met snoep en ander lekkers! We hopen natuurlijk dat jullie allemaal heel braaf zijn geweest dit jaar…

We staan vandaag vanaf 13u buiten aan een kraampje aan de zandfluiter. Kom zeker langs voor een gezellige babbel, hapje, drankje… met je ouders en steun zo het kamp. Meer info volgt later nog!

We hebben de kerstboom opgesteld, de hapjes klaargezet, tijd voor een super cool kapoenenkerstfeest! Maar natuurlijk mogen de pakjes ook niet ontbreken, daarom is het de bedoeling om allemaal een klein pakje mee te nemen van max 5 euro, op die manier gaat iedereen van ons dan met iets leuks naar huis. We beginnen eraan om 19u in het lokaal, tot dan!

Veel cadeautjes en veel eten! Daar staat kerstmis bekend voor. Maar jammer genoeg zal de scouts vandaag niet doorgaan om plaats te maken voor deze geweldige dag! Geniet ervan lieve kapoentjes!

Vandaag is er niets te doen op de scouts want dan zit de leiding bij de familie om iedereen de beste wensen te wensen. De leiding wenst jullie allemaal een prettig nieuwjaar een hoopt dat 2021 alles mag brengen wat jullie wensen!

Een andere klassieker is de jin to kapoen vergadering. Zoals sommigen onder jullie wel weten zijn de jins de oudste leden van scouts Wechel. Sommigen onder hen worden misschien volgend jaar jullie leiding. Daarom krijgen ze vandaag de kans om al eens te oefenen en te proeven van het leiding zijn. Andere gezichten op het plein dus, maar ongetwijfeld evenveel pret.

De titel zegt genoeg, we gaan het super gezellig maken voor een filmavond! We bouwen het lokaal om tot een echte cinema met alles erop en eraan. Het kan zijn dat het een beetje later wordt, dat hangt af van de lengte van de film.

Weer een avondvergadering? Natuurlijk het past niet alleen beter in het examenschema van de leiding, maar dat maakt de spelletjes extra avontuurlijk en spannend! 19 u is het scoutsuur!

Tijd voor… gezelschapsspelletjes!!! Zoals in een echte casino, mogen jullie jezelf allemaal chique verkleden. Afspraak om 19u aan het lokaal om te laten zien wie het meeste geluk in het spel heeft.

Voor sommigen van jullie is ‘een tegen allen’ een raadsel. Anderen weten al wat dit is. Wat zeker is, is dat we er een super mega leuke vergadering van gaan maken! Vergeet je teammentaliteit en je goede humeur niet mee te nemen!!

We gaan met heel de scouts op weekend! Het groepsweekend is nog ver van de deur, maar we willen jullie de datum toch al even meegeven zodat jullie er dan zeker bij kunnen zijn. Schrijf deze datum dus al maar zeker in jullie agenda! Meer informatie hierover krijgen jullie later dit scoutsjaar.

kapoenenleiding

user photo
Pauline Geentjens
user photo
Marie Pijkels
user photo
Warre Mariën
user photo
Luka Lagunas Vargas
user photo
Michiel Snels
+32 474 32 29 95