De Kapoenen zijn 6 tot 8 jaar oud. Het leven van een kapoen is er één vol spel, fantasie, creativiteit en expressie. Spelenderwijs en ongedwongen ontdekken we samen met hen de wereld. De leiding gaat hierbij uit van het kind zelf, van wat hen boeit en aanspreekt.

Vandaag gaan we met al de jeugdbewegingen van groot Lille spelen! We verwachten jullie om kwart voor 2 aan het scoutsplein. We vragen of er een paar ouders zouden willen rijden naar de voetbalvelden in Gierle. Dit zullen we afspreken aan het scoutslokaal zodat we kunnen carpoolen. De jeugddag zal eindigen om 5 uur. De kapoenen mogen opgehaald worden bij de voetbalvelden van Gierle.

Vandaag wisselt de leiding van tak! Jullie krijgen dus voor 1 dagje een totaal andere leidingsploeg… spannend! Het is dus nog een verrassing wat zij voor jullie in petto hebben vandaag, maar wij zijn er zeker van dat jullie een super leuke namiddag zullen beleven.

Bim bam beieren, de klokken leggen eieren! Het is weer zover, die leuke tijd van chocolade paaseieren zoeken in je tuin. Maar de paashaas van Wechel zit met een probleem… Willen jullie hem helpen? Kom dan om half twee naar het scoutslokaal!

Dit weekend is de leiding samen met de voorstam op teambuilding om het reilen en zeilen van Scouts Wechel te verbeteren. Spijtig genoeg is er dan geen vergadering, maar we zien jullie graag de weer erna terug!

Vandaag hebben we een leuke uitstap gepland voor jullie! We gaan met z’n allen diertjes spotten in de ZOO van Antwerpen! We moeten hiervoor de bus op tijd nemen en daarom verwachten we jullie allemaal stipt om 10u aan de oude jongensschool! We zijn (ongeveer) terug rond 17u, de kapoenen mogen dan ook opgehaald worden aan de oude jongensschool. Vergeet bij regenweer zeker geen regenjas! Ook vragen we jullie om een rugzakje met picknick, een drankje, een koekje en een fruitje mee te nemen.
De prijs voor deze uitstap bedraagt: € 10. (De rest wordt aangevuld met de kapoenenkas). Gelieve dit bedrag voor 20/4 te storten op BE80 7333 5100 8977 (vermeld ook even ZOO + NAAM KAPOEN). Kapoenen met een ZOO abonnement hoeven uiteraard niet te storten, maar moeten natuurlijk wel hun abonnement meenemen.

Helaas... vandaag geen plein- of bosspelletjes in Wechelderzande. Weet je waarom? Wij, de leidingsploeg, organiseert een weekend vol activiteiten. De ZANDKASTEELFEESTEN zit boordevol entertainment voor jullie, maar ook voor de mama & papa, je grootouders, je neven & nichten EN voor al je vriendjes. Dus niet getreurd, je bent heel het weekend welkom op ons scoutsterrein.

Het programma van de Zandkasteelfeesten:
- Vrijdag 26 april:
Zandkasteelquiz

- Zaterdag 27 april:
2e Zandkasteelkoers
Red Wave (= dansavond met gevarieerde mama & papa-muziek)

- Zondag 28 april:
Ontbijt
Nanoen (= familiedag met mogelijkheid tot een fotozoektocht)

>>> Informatie & inschrijvingen op www.zandkasteelfeesten.be <<<

Vandaag gaan we samen met Hans en Grietje een heel leuk spel spelen in het sprookjesbos van Wechel. Er zal hard gezocht moeten worden naar de kruimeltjes om het spel tot een goed einde te brengen… Afspraak om 13u30 aan het lokaal!

Oh nee! De Voorlaatste vergadering van het scoutsjaar! Om ons geweldig plezant scoutsjaar bijna af te sluiten volgen we vandaag de loop, het mooiste beekje in Wechel. Doe zeker en vast kleren aan die vuil mogen worden want we worden nat vandaag!

Hoe kan je dit sprookjesachtig scoutsjaar beter afsluiten dan met een echte feestmaaltijd? (Tip : het antwoorde is ‘niet!’) Kom dit samen met ons vieren om 17u aan het lokaal. Wij zorgen voor een hapje en een drankje, jullie voor je goed humeur.

kapoenenleiding

Nele Kazandjian