De Kapoenen zijn 6 tot 8 jaar oud. Het leven van een kapoen is er één vol spel, fantasie, creativiteit en expressie. Spelenderwijs en ongedwongen ontdekken we samen met hen de wereld. De leiding gaat hierbij uit van het kind zelf, van wat hen boeit en aanspreekt.

kapoenen

Omdat het vandaag herfstwandeling en kaas en wijnavond is, zal er geen vergadering doorgaan :( Maar wees niet getreurd! Jullie kunnen deelnemen aan de super gezellige wandeling of komen proeven van geweldige kaasjes op de kaas en wijnavond :D Kijk voor meer info zeker op het Facebook evenement.

De mooiste dag van het jaar is aangebroken voor alle jeugdbewegingen! Vandaag kan je laten zien dat je een trotse scout bent door met jullie uniform naar school te gaan! Zo kan je laten zien aan iedereen welke jeugdbeweging de beste is ; )

Haal jullie loopschoenen maar uit te kast en slaap maar goed uit want vandaag is het de grote ren-je-rot-quiz! Deze traditionele scoutsvergadering kan natuurlijk niet ontbreken! Wie zal er winnen? Misschien wel jij!

Vandaag is het jammer genoeg geen vergadering :( De leiding is namelijk op leidingsweekend!
Maar het goede nieuws is, dat jullie nu dubbel zo hard kunnen uitkijken naar volgende week :)

Trek jullie stapschoenen al maar aan, haal jullie halloween kostuums en lampionnetjes maar uit de kast zodat de kapoentjes helemaal voorbereid zijn voor een griezelige wandeling tijdens onze fameuze halloweentocht
PS: VERGIS JE NIET WANT DEZE KEER IS HET OP VRIJDAG EN NIET OP ZATERDAG TE DOEN.

Zoals elk jaar herdenken we vandaag de gesneuvelde soldaten van de wereldoorlogen. Daarom spreken we om 10u af aan het HOF D’INTERE. Na de ceremonie aan het monument gaan we met z’n allen naar het scoutslokaal, waar jullie lekkere soep en boterhammen krijgen en we nog wat spelletjes spelen. Om 13u mogen jullie terug afgehaald worden aan het SCOUTSLOKAAL.

Vandaag gaan we boenken! Ken je dit niet? Geen probleem, het is helemaal niet moeilijk! We stappen vandaag altijd rechtdoor. Je moet dus zeker schoenen aandoen die tegen een beetje modder kunnen, want je weet nooit wat we tegenkomen! We vertrekken vandaag om 13u30 aan het lokaal en als we niet verdwalen in de bossen van Wechel zijn we om 16u00 terug aan het lokaal ; )

Haal allemaal vandaag maar jullie kleinste fietsje van onder het stof en neem hem mee naar het scoutslokaal, want vandaag is hij jullie beste vriend! Vandaag doen we namelijk een ‘kleine vélokes koers’! Ben je heel benieuwd wat dit juist inhoudt? Kom dan zeker om 13u30 naar het lokaal met jullie fietsje!

Vandaag gaan we de prachtige kerstkaartjes verkopen die de kapoentjes zelf gemaakt hebben. We zullen van deur tot deur gaan door de straten van Wechel. Vertel al jullie ouders, grootouders, buren, vrienden ... dat ze zeker thuis blijven zodat ze deze prachtige kaartjes kunnen kopen om zo ons kamp te steunen. We STARTEN deze keer een HALF UUR VROEGER vroeger zodat we veel kaartjes kunnen verkopen.

Hopelijk zijn jullie allemaal braaf geweest dit jaar, want vandaag komt de enige echte SINTERKLAAS op bezoek! Wie flink is geweest zal beloond worden met door de Sint en zijn pieten met lekkers! We verwachten de (brave) kapoentjes om 13u30 aan het lokaal en mogen terug opgehaald worden om 16u00.

Vandaag strijden de kapoentjes allemaal tegen elkaar! Jullie gaan allemaal duels spelen met elkaar en wie het duel wint, die klimt hoger op de ladder! Het spel begint om 13u30 op het scoutsplein en degene die om 16u00 helemaal aan de top van de ladder staat, WINT!

We zetten de kerstvakantie in met een super kapoenenkerstfeest! Wij zorgen ervoor dat de kerstboom mooi versierd is en dat de hapjes klaar staan, maar natuurlijk mogen we de pakjes niet vergeten! Daarom vragen wij aan elke kapoen om een pakje mee te nemen van ongeveer 5 euro. Zo zorgen we ervoor dat iedereen met iets leuks naar huis gaat! We verwachten jullie om 19u00 aan het lokaal en jammer genoeg is het feestje afgelopen om 20u30 : (

pfffffff... geen scouts vandaag... Jammer.. Maar wel kerstmis! Fijne feestdagen aan alle kapoenen en ouders!

Geen scouts deze week maar wel een gelukkig nieuwjaar gewenst aan iedereen!!

Klaar voor het allerleukste verjaardagsfeestje van het jaar? Dan moet je deze avond zeker naar de scouts komen. We vieren vandaag namelijk de verjaardag van onze toffe Kerrie! Dus wil je samen met ons en in het speciaal met Kerri een zalig feestje vieren, kom dan zeker om 19u00 naar het scoutslokaal! Het feestje is jammer genoeg afgelopen om 20u30 : (


Vandaag staat er toch wel iets heel geks op de planning want de leiding is weg?? Jullie zullen super toffe spellen spelen met de jins want die komen ons vervangen! Wees dus maar extra flink vandaag en speel maar extra enthousiast mee! Maak ons trots! ;))

Spelletjes spelen met je beste vrienden en winnen, daar draait deze vergadering om! Leg jullie scoutsuniform maar terug in de kast en trek jullie chiqueste kleren aan. En kom dan op jullie mooie herenschoenen of hoogste hakken naar de scouts gewandeld om 19:00!

Vandaag maken we van ons kapoenen lokaal een echte cinema, want we gaan allemaal samen gezellig genieten van een leuke film! De film die we gaan kijken beslissen we aan het begin van de avond. De voorstelling van de film begint om 19u00 en de film zal ongeveer rond 20u30 gedaan zijn. Het einduur kan een beetje variëren, maar dit hangt af van de film die gekozen wordt.

Jullie zullen ongetwijfeld al in de bossen van Wechel een formidabel kamp hebben gebouwd of een toffe wandeling hebben gemaakt. Hebben jullie ook al een mega fantastisch bosspel gespeeld? Als het antwoord nee is, wees dan niet getreurd want de leiding zal jullie mee op pad nemen en een mega fantastisch spel organiseren! Komen jullie mee? ;))

Slaap maar goed uit vandaag en neem jullie oplettendheid zeker mee naar de scouts, want vandaag gaan we een zoektocht doen! We hebben iedereen nodig om dit tot een goed einde te brengen, dus iedereen is meer dan welkom! Tot dan!!

kapoenenleiding

user photo
Mauro Lagunas Vargas
user photo
Laure Versmissen
user photo
Ella De Cleyn
user photo
Milan Princen
user photo
Pauline Geentjens
user photo
Marie Pijkels