De verkenners zijn 14 tot 16 jaar oud. Met de groep een snuifje avontuur realiseren, of uitgedaagd worden door elkaar. Vanuit eigen interesses op zoek gaan naar zichzelf tussen soortgenoten. Dit door typische activiteiten of door een experiment waaraan verkenners in kleine groepjes mee voorbereiden.

verkenners

Vandaag geen vergadering…. Maar dat wilt niet zeggen dat er niks te doen is op de scouts. Vandaag kan jij en je ouders komen wandelen, heel veel kaas komen eten en druivensap consumeren, allemaal ten voordele van de scouts natuurlijk. Meer info vind je zeker terug op de Facebookpagina van het evenement. Hopelijk zien we jullie daar!

Tijd om een andere scouts te koloniseren. We vertrekken vrijdagavond op onze tocht en hopen tegen zondagmiddag terug thuis te zijn met nieuwe kruiden, goud, diamanten of andere rijkdommen (meer info over het weekend komt nog via mail of facebook).

Naar eeuwenlange traditie is het vandaag dag van de jeugdbeweging. Laat zien dat je een trotse scout bent en trek vandaag heel de dag je uniform aan!

Vandaag fietsen we niet van Bordeaux naar Parijs maar van obstakel tot obstakel in onze jaarlijkse klein velokes koers. Haal dus allemaal je kleine stalen ros van stal en kom om 13:30 naar het lokaal voor het startschot van deze epische koers namiddag!

Dit weekend is het geen vergadering, want de leiding gaat zichzelf eens goed verwennen op leidingsweekend. We zien jullie volgende week weer!

Op 5 november in het jaar 480 v.Chr. vernietigde de Atheense generaal Themistocles de volledige Perzische vloot. Net zoals de Perzen de wateren rond Salamis onveilig maakten, zullen wij vandaag de wateren in het zwembad van Beveren onveilig maken. Neem zeker allemaal €5 en een zwemzak mee!

Vandaag staan we stil bij de offers die gebracht werden door alle dappere strijders tijdens de eerste en tweede wereldoorlog, met name de Wechelaars. We verwachten jullie in volledig uniform aan Hof d’Intere. Na de ceremonie krijgt iedereen nog een lekker soepeke in het scoutslokaal.

“De brug is van Wechel” is een uitdrukking die bij elke Wechelaar vlot over de tong rolt, zeker wanneer deze trotse Wechelaar zich onder Lils gezelschap bevindt. De vergadering van vandaag houdt uitsluitend in om het daar in Lille nog eens goed duidelijk te maken dat die brug dus wel degelijk van ons is. De verkenners die in Lille wonen zijn vandaag natuurlijk ook (maar in mindere mate) welkom.

Als we een reis door de tijd maken kan een veldslag natuurlijk niet ontbreken. En als er in de geschiedenis 1 veld is waar in de loop der jaren al ontelbare veldslagen geweest zijn, dan is het wel het scoutsplein. Kom dus om half twee naar het lokaal en bereid je voor op legendarische veldslag!

Naar jaarlijkse gewoonten haalt scouts wechel de handen uit de mouwen om natuurpunt een handje toe te steken. We weten er voorlopig zelf nog niet veel over maar vanaf de info ons bereikt zullen we jullie direct verder informeren!

De tijd waarop alle Griekse stadstaten zijn beste atleten naar Olympia stuurt, is weer aangebroken. Laat vandaag zien hoe het zit met jullie loop, speerwerp, worstel, discuswerp en verspringskills. Wie zal zich aan het einde van de vergadering als winnaar onderscheiden?

Deus vult! Nee vandaag gaan we niet vechten voor een stuk heilig land, maar we gaan wel op tocht want vanavond gaan jullie gedropt worden. Voor degenen die het concept niet kennen: je wordt in groep ergens afgezet en je zoekt je weg terug naar het lokaal. Omdat dit ‘s avonds doorgaat, kan je eventueel ook een zaklamp meenemen.

Het is weer van dat. De Examens zijn weer bezig. In deze stressvolle periode is pauze het belangrijkste ter wereld, dus voorziet de leiding deze middag een relaxerende oase waarin iedereen zich volledig kan ontspannen met een hapje en een drankje. Iedereen is welkom vanaf 12:00 maar je mag zelf kiezen hoe lang je blijft en dus ook hoelang je pauze neemt. Kom dus zeker af!

Vandaag geen vergadering want de leiding zit met hun voetjes onder tafel. Zalig kerstfeest aan iedereen!

Dit weekend wééral geen vergadering? Wat is dat toch met die leiding? Sorry lieve verkennertjes, maar vandaag maken we ons klaar om het nieuwe jaar in te zetten. Alvast de beste wensen voor 2023!

Kerstmis valt laat dit jaar. Of juist heel vroeg, hangt ervan af hoe je het bekijkt. Enfin, neem allemaal een cadeautje mee ter waarde van ongeveer €5. Wie weet ga je dit jaar wel eens met iets anders dan een snoepzak naar huis, wie weet ook niet.

Oh nee! Problemen op de scouts! Ons lokaal staat op instorten en jullie moeten dit oplossen. Maar er zitten saboteurs in de groep. Kunnen jullie het lokaal redden of vieren de saboteurs feest?

Een casino? Dat kende men vroeger nog niet. Om een gokje te wagen ging men in die tijd nog gewoon naar een herberg! Dat gaan wij vanavond dus ook doen: we toveren het scoutslokaal om tot een herberg en we testen of het geluk aan jouw zijde staat. Voor zo’n gelegenheid hoef je jouw scoutsuniform niet aan te doen, maar mag je in je mooiste baljurk of smoking komen.

In het jaar 2002 vond op deze dag iets fantastisch plaats: een van jullie leiding werd geboren! Dit kunnen we natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan en daarom gaan we dit vieren met een goeie film en wat versnaperingen.

Het is ondertussen alweer veel te lang geleden dat we nog eens pleinspelletjes gedaan hebben. Maar aangezien de leiding nog in hun examens zit doen we dit in de avond. Iedereen is welkom vanaf 19:30. Neem voor de zekerheid maar een zaklamp mee!

De Elfstedentocht is een bijna 200 kilometer lange schaatstocht over natuurijs. Vanwege de afstand en vanwege het heroïsche karakter wordt de Elfstedentocht ook wel "De Tocht der Tochten" genoemd. Leeuwarden, de hoofdstad van Friesland, is vanouds de start- en aankomstplaats. De Elfstedentocht werd voor het eerst in 1909 georganiseerd en wordt maximaal eenmaal per winter gehouden. De tocht kan alleen georganiseerd worden als de toestand van het ijs het toelaat. In totaal is de tocht tot nu toe vijftien maal verreden. De recentste tocht vond plaats in 1997. Maar dit jaar zijn de weergoden ons weer gunstig gezind. In het verre Herentals is er ijs gevormd waarop geschaatst kan worden. Trek dus maar handschoenen en dikke sokken aan en bereid je maar voor op de bijkomstige blauwe plekken.

We wilden jullie ook al laten weten dat in het weekend van 14-16 april, het groepsweekend zal doorgaan. Meer info volgt zeker nog, maar dan kan je jouw agenda voor dat weekend al leeg houden.

verkennerleiding

user photo
Rik Lauwers
user photo
Willem Kazandjian
user photo
Michiel Snels
+32 474 32 29 95