De welpen zijn 8 tot 11 jaar oud. Het is typisch voor welpen dat ze zelf dingen leren doen. Ze krijgen ruimte en kansen om dingen uit te proberen en van elkaar te leren. De werking wordt ingekleed met verhalen en fantasie. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het Jungleboek om doorheen het jaar de activiteiten in te kleden.

welpen

Bonjour! Vandaag geen vergadering, maar allemaal welkom om te komen wandelen en deel te nemen aan de heerlijke kaas- en wijnavond (of iets anders om te drinken voor de welpen). Meer informatie volgt nog!

De welpen gaan dit weekend op weekend naar Bornem, JOEPIEEE! Meer info wordt via mail gestuurd!
ps. inschrijven voor het weekend is verplicht.

Inschrijvingslink: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc3DR3FUpB3wy7PLef03-_VjwyAnk6x7rTFchtZA7br2QxK8g/viewform?usp=sf_link

Vandaag geen scoutsvergadering, maar het is dag van de jeugdbeweging. Je mag dus vandaag in je scouts uniform naar school, joepie! Laat iedereen maar zien dat je trots bent, dat je een scout bent!

Voor sommigen van jullie is ‘één tegen allen’ een raadsel. Anderen weten al wat dit is. Wat zeker is, is dat we er een super mega leuke vergadering van gaan maken! Vergeet je teammentaliteit en je goede humeur niet mee te nemen!! We spreken af van 13:30-16:00 aan het lokaal.

Dit weekend is er geen vergadering, want de leiding is op weekend.

WOOOHAHAHAHAHA!!! Vandaag trekken we naar Roemenië waar we misschien wel Dracula of Frankenstein tegenkomen, spanneeeeeeeenddd!! Durf jij de uitdaging aan op deze spooktocht? Alle stoere welpen worden verwacht om 20:00 tot 21:30 aan het lokaal.

Vandaag herdenken we naar jaarlijkse gewoonte de oud-strijders die in WO I gestreden hebben voor het vaderland. Ondertussen is het 104 jaar geleden dat deze grote oorlog op z’n einde kwam. Jullie worden stipt om 10:00 verwacht aan het monument aan Hof D’Intere. Na de herdenking gaan we nog naar het lokaal voor een heerlijke soep. Om 13:00 mogen jullie terug opgehaald worden aan het scoutslokaal.

Vandaag blijven wij in ons eigen land België en gaan wij naar de grootste stad van België “Wechelcity”! Dus smeer jullie benen al maar in want wij gaan door middel van een dorpsspel ons gezellige dorpje wat beter leren kennen. Jullie zullen verwacht worden om 13:30 tot 16:00 aan het lokaal.

Vandaag trekken we naar de verre en uitgestrekte vlaktes van Mongolië om er als een echte Mongool (inwoner van Mongolië) tegenaan te gaan. We verwachten jullie om 13:30 tot 16:00 aan het lokaal.

Laat vandaag de Wout van Aert in jezelf helemaal los op de plaatselijke wegen van Wechel en sprint mee met je kleinste fiets naar de overwinning en Wechels kampioen. De inschrijving voor deze meest spetterende en lachwekkende koers van het jaar is om 13:30 tot 16:00 aan het lokaal.

Vandaag gaan we ons begeven naar het koude noorden. Doe dus maar jullie dikke jas, handschoenen, muts, sjaal en sokken maar aan, want we gaan schaatsen, jippie!! We spreken af om 13u30 aan de schaatsbaan in Herentals en om 16u00 mogen jullie ouders jullie daar terug komen ophalen.

Het tropische regenwoud is één van de plezantste plekken om je rot in te spelen. Als je het voor jezelf ook eens wilt testen, kom dan zeker af! We spreken allemaal samen af om 13:30 tot 16:00 aan het lokaal.

Vandaag is het weer zover de Kerstman is langsgekomen met zijn rendier Rudolf en wil jullie allemaal verrassen met cadeautjes! Maar er is een probleem de Kerstman is zijn cadeautjes kwijtgespeeld onderweg van de Noordpool, dus nu is het aan jullie om een van je mede leden te verrassen met een heel leuk cadeautje ter waarde van 5 euro. Meer info over de uren volgt nog. (Dit zal een avondvergadering zijn)

Vandaag zullen jullie wel druk bezig zijn met cadeautjes uitpakken en jullie buikjes vol te eten met al dat lekkere eten. Vandaag dus geen scoutsvergadering. Fijne feestdagen welpjes!

Vandaag alweer geen vergadering :(, maar we zien jullie misschien wel langskomen aan de deur terwijl jullie nieuwjaarszingen!! Fijne feestdagen welpjes en een gelukkig 2023!!

Smeer vandaag jullie beentjes al maar in, want we trekken naar Jamaica waar we Usain Bolt uitdagen voor een mix van lopen en quizzen. We spelen de sportiefste quiz aller tijden, namelijk de ren-je-rot-quiz. We spreken af om 13u30 tot 16u aan het lokaal. Tot dan!

Hallo kindjes, vandaag gaan jullie andere leiding hebben dan ons. De jins komen vandaag wat ervaring opdoen, dus jullie moeten flink zijn en goed luisteren ;). De jins verwachten jullie van 13u30 tot 16u aan het lokaal.

welpenleiding

Tess Vercaeren