De welpen zijn 8 tot 11 jaar oud. Het is typisch voor welpen dat ze zelf dingen leren doen. Ze krijgen ruimte en kansen om dingen uit te proberen en van elkaar te leren. De werking wordt ingekleed met verhalen en fantasie. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het Jungleboek om doorheen het jaar de activiteiten in te kleden.

Oei, onze ultra technologische GPS is kapot. Nu zullen we het moeten doen met een eeuwen oud kompas. Daarom zullen we ook door alles en iedereen heen moeten boenken om naar het Noorden te wandelen. Maak jullie dus maar klaar voor een stevige tocht, die om half twee start aan het lokaal.

Vanavond spelen we een sluip, camoufleer je dus maar goed want vandaag kan je maar beter zo weinig mogelijk gezien worden. Een zaklamp mag je meenemen, of je deze ook mag gebruiken is nog een andere vraag… Afspraak om 20u aan het lokaal.

Omdat het vandaag schoolfeest is van 't Klavernest en jullie daar allen talrijk aanwezig zullen zijn, is er vandaag geen scoutsvergadering. Wie weet komt de welpenleiding wel eens een kijkje nemen op het schoolfeest :)

Wat we vandaag gaan doen op de scouts? Wij weten het, maar jullie niet hihi. We hebben namelijk een mega grote verrassing in petto voor jullie. Wat we al kunnen verklappen is dat we ons vandaag in Australië bevinden… Tot straks, om 13u30 aan het lokaal!

Onder het motto van ‘Elke mossel telt’ is het dit weekend geen vergadering omdat de leiding zaterdag de mosseltjes moet kuisen die jullie zondag lekker mogen komen verorberen! Wij hopen jullie 1 maart allemaal te zien in de Zandfluiter om te komen smullen van de heerlijkste mosseltjes!

Vandaag gaan we de andere jeugdbewegingen van Groot-Lille eens laten zien wie de beste zijn in spelletjes spelen. Kom dus zeker af om deze strijd aan te gaan. We spreken om 14u af aan Sportcentrum Poeyelhei in Gierle (Poeyelhei 17). Om 17u mogen de ouders jullie dan aan Poeyelhei terug komen halen.

Vandaag reizen we door naar Schotland, het land van de schotse spelen. Jullie zullen je vandaag moeten bewijzen voor de Schotten door veel beproevingen te doorstaan. Gooi die spieren al maar los want je zult ze nodig hebben. Afspraak om half twee aan het lokaal!

We bevinden ons vandaag in India. Wist je dat Indiërs nee knikken als ze ‘ja’ zeggen en ja knikken als ze ‘nee’ zeggen? Daarom heet deze vergadering dan ook ‘omgekeerde vergadering’. Vandaag zal er veel gelachen worden, het beloofd een knotsgekke namiddag te worden. Vergeet zeker niet je muts omgekeerd op je hoofd te zetten en omgekeerd op je fiets naar de scouts te komen.

Vandaag bevinden we ons in het grote Amerika. Door de jaren heen heeft het Amerikaans leger al veel oorlog gevoerd en gestreden om verschillende grondgebieden. Het is dan ook tijd voor een leuk oorlogsspel vandaag: Risk.
Wij verwachten jullie stipt om 13u30 aan het lokaal, anders zal de legerleiding jullie al wat moeten laten pompen.

Het is bijna pasen en ook dit jaar doen wij met de welpen weer onze jaarlijkse paaseierenverkoop. Het is belangrijk om talrijk aanwezig te zijn op deze vergadering omdat wij de centjes goed kunnen gebruiken om hele leuke dingen te doen op kamp. We beginnen vandaag dan ook een half uurtje vroeger dan normaal. Tot dan!

Dit weekend staat het groepsweekend weer voor de deur! We gaan met alle takken van onze
scouts op weekend in DRIEBOOMKENSBERG in Westmalle . Super cool dus! Jullie zullen hier nog een mailtje voor krijgen om in te schrijven en ook de nodige info zal hierover nog volgen.

Vandaag hebben we een leuke safari-uitstap gepland voor jullie! We gaan met z’n allen diertjes spotten in de ZOO van Antwerpen! We moeten hiervoor de bus op tijd nemen en daarom verwachten we jullie allemaal stipt om 10u aan de oude jongensschool! We zijn (ongeveer) terug rond 17u, de welpen mogen dan ook opgehaald worden aan de oude jongensschool. Vergeet bij regenweer zeker geen regenjas! Ook vragen we jullie om een rugzakje met picknick, een drankje, een koekje en een fruitje mee te nemen.

De prijs voor deze uitstap bedraagt: € 10. (De rest wordt aangevuld met de welpenkas). Gelieve dit bedrag voor 18/4 te storten op BE34 7333 5118 4890 (vermeld ook even ZOO + NAAM WELP). Welpen met een ZOO-abonnement hoeven uiteraard niet te storten, maar moeten natuurlijk wel hun abonnement meenemen. Wij hebben er al heel veel zin in.

Helaas... vandaag geen plein- of bosspelletjes in Wechelderzande. Weet je waarom? We organiseren de ZANDKASTEELFEESTEN. Een weekend boordevol entertainment voor jullie, maar ook voor de mama & papa, je grootouders, je neven & nichten EN voor al je vriendjes. Dus niet getreurd, je bent heel het weekend welkom aan het Hof d’Intere.
Het programma van de Zandkasteelfeesten:
- Vrijdag 24 april: Zandkasteelquiz
- Zaterdag 25 april: 3de Zandkasteelkoers en Red Wave (= dansavond met “back to the…” mama & papa-muziek)
- Zondag 26 april: Ontbijt en Nanoen (= familiedag met mogelijkheid voor een uitgestippelde wandeling)

>>> Informatie & inschrijvingen op www.zandkasteelfeesten.be <<<

Hmm… Blauw-roos land… wat voor een land zou dat zijn? Het is een land waar momenteel een oorlog aan de gang is tussen het blauwe en het roze team… Vandaag zullen de jongens tegen de meisjes strijden om de titel van het sterkste geslacht. Wie wint? Spannend!

Het scoutsjaar is weeral bijna voorbij, daarom moeten we deze laatste vergadering goed afsluiten. In de namiddag gaan we naar jaarlijkse traditie de loop volgen. Hiervoor doe je dus het best kleren aan die heel nat en vies mogen worden.

om 16u mogen jullie naar huis om een warme douche te nemen en om 18u verwachten we jullie terug aan het lokaal voor een heerlijk feestmaal met de lekkerste belgische frietjes. De mama’s en papa’s mogen jullie om 20u terug komen halen. We hopen dat jullie er allemaal bij zullen zijn om ons fantastische jaar met z’n allen af te sluiten.

welpenleiding

Rik Kempen