De welpen zijn 8 tot 11 jaar oud. Het is typisch voor welpen dat ze zelf dingen leren doen. Ze krijgen ruimte en kansen om dingen uit te proberen en van elkaar te leren. De werking wordt ingekleed met verhalen en fantasie. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het Jungleboek om doorheen het jaar de activiteiten in te kleden.

Het is weer zover, we gaan spelen met andere jeugdbewegingen. Deze keer niet met de andere scoutsen van het district, maar met allee jeugdbewegingen van groot Lille. Let op, dit is zoals de districtsactiviteit op een zondag! We verwachten jullie om 13:45 aan het scoutslokaal om even te bekijken om samen te carpoolen. Wij vragen dus of er enkele ouder kunnen rijden en dit zullen we dan afspreken.De jeugddag zelf zal doorgaan aan de voetbalvelden van Gierle, Poeyelheide 8 in Gierle. Om 17:00 mogen de welpen daar terug opgehaald worden.

Begin: 13:45
Einde: 17:00
Locatie: brengen: het scoutslokaal om te carpoolen
halen: de voetbalvelden van Gierle, Poeyelheide 8 in Gierle

Wie heeft er een ontzettend kleine, onnozele fiets en denkt dat hij/zij deze vergadering de snelste, behendigste bestuurder is van de welpen? Om dit te achterhalen worden jullie allen om 13:30 aan het scoutslokaal verwacht met een zo klein mogelijke fiets, uw fiets verkleden mag altijd. Als onze kampioen gekozen is mogen jullie ouders je weer komen halen om 16:00. Slaapwel, en smeert u koersbenen al maar in! Ciao!

Begin: 13:30
Einde: 16:00
Locatie: het scoutslokaal

Het is weer tijd voor de jaarlijkse geldactiviteit van de welpen, de paaseierenverkoop. We gaan naar gewoonte weer heel Wechelderzande rond om ons overheerlijk assortiment aan paaseieren te verkopen, deur aan deur. Wij hopen op een grote opkomst van welpen, want hoe meer we verkopen hoe leuker het kamp zal worden. We verwachten jullie allemaal om 13:00 aan het scoutslokaal, daar worden we in groepen verdeeld om zoveel mogelijk huizen te kunnen doen. Om 16:00 zijn we dan hopelijk uitverkocht en kunnen jullie terug naar huis.

Begin: 13:00
Einde: 16:00
Locatie: het scoutslokaal

Vandaag is het jammer genoeg geen scouts, de leiding en voorstam zijn namelijk samen op weekend. Volgende week staan we weer helemaal klaar voor jullie!

Helaas... vandaag geen plein- of bosspelletjes in Wechelderzande. Weet je waarom? Wij, de leidingsploeg, organiseert een weekend vol activiteiten. De ZANDKASTEELFEESTEN zit boordevol entertainment voor jullie, maar ook voor de mama & papa, je grootouders, je neven & nichten EN voor al je vriendjes. Dus niet getreurd, je bent heel het weekend welkom op ons scoutsterrein.

Het programma van de Zandkasteelfeesten:
- Vrijdag 26 april: Zandkasteelquiz
- Zaterdag 27 april: 2e Zandkasteelkoers
Red Wave (= dansavond met gevarieerde mama & papa-muziek)
- Zondag 28 april: Ontbijt
Nanoen (= familiedag met mogelijkheid tot een fotozoektocht)

>>> Informatie & inschrijvingen op www.zandkasteelfeesten.be <<<

welpenleiding