scoutswechel.be vernieuwd

door walter

Velen onder jullie hadden het waarschijnlijk nog niet gemerkt, maar er is pas een nieuwe versie van de scoutssite gelanceerd. In tegenstelling tot de vorige grote upgrade is er uiterlijk niet veel veranderd. Voor de technisch onderlegden onder ons een kleine samenvatting van de wijzigingen:

- HTTPS: alle verbindingen zijn vanaf nu beveiligd.
- Ik heb een eigen MVC framework gebouwd voor de scoutssite. De vorige code was een rommeltje en dat is nu volledig gewijzigd.
- Door het framework kunnen er nu veel meer leesbare URLs gebruikt worden (bv www.scoutswechel.be/takken/verkenners ipv www.scoutswechel.be/tak.php?tak=V) Dit is natuurlijk gewoon handig maar zorgt ook voor een betere indexpositie bij zoekmachines.
- SVG sprite engine: SVG's. zijn afbeeldingen die wiskundig beschreven worden en daardoor veel kleiner zijn en oneindig geschaald kunnen worden in grootte zonder kwaliteitsverlies. Dit is mooier op hoge resolutieschermen en sneller.
- Accessibility: er is overal extra code toegevoegd om de site beter te maken voor mensen met beperkingen. Screen readers en het navigeren met alleen een keyboard zouden geen problemen meer mogen vormen.
- Die search box die al enkele jaren rechtsboven staat te verkommeren, werkt eindelijk!

Mochten er nieuwe bugs geïntroduceerd zijn, contacteer me dan even (via walter@scoutswechel.be)

Inschrijvingen

Beste ouders en leden,

Het nieuwe scoutsjaar komt weer aan de deur piepen. Dit wil ook zeggen dat de inschrijvingen eraan komen. Deze vinden plaats op vrijdag 2 en zaterdag 3 september. Om dit wat efficiënter te laten verlopen, zullen we vanaf dit jaar voorinschrijvingen in het leven roepen.

Je zal enkel nog naar het lokaal moeten komen om te betalen en kennis te maken met de leiding.

Via deze link ga je naar de inschrijvingspagina.

Nieuwe groepsleiding

door sieben

Vanaf het scoutsjaar 2016-2017 (waarin we tevens ons 40-jarig bestaan vieren!) hebben we na drie jaar een nieuwe geëngageerde groepsleidingsploeg voor jullie klaarstaan.

Na hun termijn zullen Dieter en Sieben de fakkel eveneens voor drie jaar doorgeven aan Jan Dehouwer, Yorne De Noël en Aurélie Jacobs. We wensen hen veel succes!

Inschrijvingen 2015

door walter

Is het dit weekend niet gelukt om naar de inschrijvingen te komen? Niet getreurd!
Je kan nog steeds inschrijven via:
scoutswechel.be/inschrijvingen
Nadat je het formulier ingevuld hebt zullen we u zo snel als mogelijk een mailtje met meer info sturen ivm. de betaling.

scoutswechel.be v4

door walter

Zoals jullie waarschijnlijk al wel hadden gezien, zijn we overgestapt op een nieuwe scoutssite. Het grootste deel van de veranderingen vond voornamelijk onder de motorkap plaats, waarbij vooral de beveiliging een nodige opkikker gekregen heeft.

De layout is ook wat dynamischer geworden, hij zal vanaf nu meegroeien met de grootte van uw venster, en er is ook een compleet nieuwe mobiele layout, zodat scoutswechel.be ook met die recente trend mee is. Er zijn helaas ook wat zaken verdwenen, maar dit zorgt er ook voor dat de site eenvoudiger te navigeren is.

Mocht u nog opmerkingen hebben (of foutjes tegengekomen zijn) over onze nieuwe webstek, mag u altijd een mailtje sturen naar walter@scoutswechel.be. Ik zal u graag te woord staan over eventuele problemen.

EDIT: de oude site is per 9 september 2015 niet meer online beschikbaar.

vorige
volgende