Opening

Vandaag spelen we een superleuk spel met alle
leden van de scouts, klein en groot. We verwachten jullie om 13u aan de waterskiput in Gierle ( de eerste vijver richting de Lilse Bergen). Om 16u mogen jullie terug naar huis voor
een douchke en om iets te eten. Tijdens dit spel hoeven jullie het uniform
niet aan te doen zodat het proper is voor vanavond.

Dan vindt de scoutsviering plaats, waar heel Wechel
naartoe mag komen. De kapoenen verzamelen om 18u in de kerk om
samen met de andere takken de mis te repeteren. De mama’s en papa’s zijn
welkom om 19u in de kerk. Rond 20u is de mis gedaan en gaan we samen
met kapoenen naar het scoutslokaal, waar jullie je kapoentjes kunnen
opwachten.
Daar vindt de feestelijke opening plaats aan de scouts,
waar we jullie allemaal welkom heten voor een hapje en drankje! Hier
wordt u voorzien van eten en drinken aan democratische prijzen, live
optredens en voor de kinderen gratis kinderanimatie! Deze avond is dus
zeker niet te missen!

Vandaag spelen we een spel met groot en klein, een super groot en leuk groepsspel met alle takken samen. Dit groepsspel vindt niet plaats aan het lokaal maar aan de waterskiclub in Gierle! Belangrijk is wel dat we tijdens dit spel ons uniform NIET aandoen, dat moet namelijk nog proper zijn tijdens de mis. Andere speelkleren aantrekken dus.

Nadat we vorige week elkaar beter hebben leren kennen is het tijd om het groepsgevoel van de scouts aan te sterken. Vandaag spelen we een groot groepsspel met heel de scouts samen. Het spel gaat door in de Gielse Bergen en zal om 13u beginnen. We spreken samen af aan het scoutsplein om 12u30 zodat we samen naar het groepsspel kunnen fietsen.
Belangrijk: Doe je uniform niet aan, dit moet proper zijn voor de mis deze avond.

Jullie worden om 18u verwacht in de kerk van Wechelderzande in volledig uniform. Hier oefenen we dan nog wat liedjes en dansjes. De mis start om 19u, de ouders zijn hartelijk welkom! Hierna vertrekken we samen richting scoutslokaal om de start van het nieuwe scoutsjaar te vieren. Ook hier hopen we alle ouders te verwelkomen om samen iets te drinken en te genieten van de muziek.

Drukke en lange dag vandaag en hoe kunnen we deze beter starten dan met een grote battle tussen verschillende groepen. We verzamelen met z’n allen aan het scoutslokaal rond 12:40 stipt, zodat we rond 13:00 op locatie zijn en kunnen starten. Je doet geen uniform aan, deze heb je later vandaag nog nodig. Om 16:00 mogen jullie dan terug naar huis rijden.

Deel 2 van de dag is net iets minder spannend, maar minstens even plezant. Om 18:00 worden jullie in de kerk van Wechel verwacht in volledig en proper uniform. De mis zelf start om 19:00 (vanaf dan zijn familie en vrienden welkom). De mis zal rond 20:00 gedaan zijn en dan moet iedereen verplicht met de groep naar het scoutslokaal wandelen.

Want aan het scoutslokaal vindt de feestelijke opening plaats. Vanaf nu zijn jullie vrij.

Misschien wel de leukste dag van het scoutsjaar. Als ervaren Jin weten jullie het als geen ander hoe deze dag verloopt. Jullie worden verwacht om 12:30 aan het lokaal. Na het groepsspel hebben jullie de tijd om je snel klaar te maken voor de mis. Om 18:00 verzamelen we aan onze kerk voor de voorbereidingen van de echte mis. Nodig zeker al je ouders, familie, leerkrachten, bruurs en chiro vrienden uit. Deze worden verwacht om 19:00.
Na de mis trekken we met z’n allen naar de opening om er een geweldig feest van te maken!
#boiten met de poulékes

Nu de kerstman eindelijk uit ons land is kunnen we sinterklaas vieren. Doe je Paasbeste kledij aan. Ideale avond om het einde van de examens te vieren ofni ofwel?Inschrijvingen

door walter

Beste ouders en leden,

Het nieuwe scoutsjaar komt weer aan de deur piepen. Dit wil ook zeggen dat de inschrijvingen eraan komen. Deze vinden plaats op vrijdag 2 en zaterdag 3 september. Om dit wat efficiënter te laten verlopen, zullen we vanaf dit jaar voorinschrijvingen in het leven roepen.

Je zal enkel nog naar het lokaal moeten komen om te betalen en kennis te maken met de leiding.

Via deze link ga je naar de inschrijvingspagina.

Nieuwe groepsleiding

door sieben

Vanaf het scoutsjaar 2016-2017 (waarin we tevens ons 40-jarig bestaan vieren!) hebben we na drie jaar een nieuwe geëngageerde groepsleidingsploeg voor jullie klaarstaan.

Na hun termijn zullen Dieter en Sieben de fakkel eveneens voor drie jaar doorgeven aan Jan Dehouwer, Yorne De Noël en Aurélie Jacobs. We wensen hen veel succes!

Inschrijvingen 2015

door walter

Is het dit weekend niet gelukt om naar de inschrijvingen te komen? Niet getreurd!
Je kan nog steeds inschrijven via:
scoutswechel.be/inschrijvingen
Nadat je het formulier ingevuld hebt zullen we u zo snel als mogelijk een mailtje met meer info sturen ivm. de betaling.

scoutswechel.be v4

door walter

Zoals jullie waarschijnlijk al wel hadden gezien, zijn we overgestapt op een nieuwe scoutssite. Het grootste deel van de veranderingen vond voornamelijk onder de motorkap plaats, waarbij vooral de beveiliging een nodige opkikker gekregen heeft.

De layout is ook wat dynamischer geworden, hij zal vanaf nu meegroeien met de grootte van uw venster, en er is ook een compleet nieuwe mobiele layout, zodat scoutswechel.be ook met die recente trend mee is. Er zijn helaas ook wat zaken verdwenen, maar dit zorgt er ook voor dat de site eenvoudiger te navigeren is.

Mocht u nog opmerkingen hebben (of foutjes tegengekomen zijn) over onze nieuwe webstek, mag u altijd een mailtje sturen naar walter@scoutswechel.be. Ik zal u graag te woord staan over eventuele problemen.

EDIT: de oude site is per 9 september 2015 niet meer online beschikbaar.

Attesten 2015

door kleine ronnes

Beste ouders

Via onderstaande links kom je op de ingevulde formulieren voor de terugbetaling van het kamp of het inschrijvingsgeld terecht. Staat je formulier er niet bij mail dit dan naar groepsleiding@scoutswechel.be of breng het mee tijdens de inschrijvingen.

Fiscale attesten terugbetaling kampen tot 12 jaar:
Kapoenen-Welpen- Jong-verkenners

Attesten terugbetaling kampen Onafhankelijk ziekenfonds:
Kapoenen- Welpen- Jong-verkenners- Verkenners- Jins

Attesten terugbetaling kampen Vlaams&Neutraal ziekenfonds:
Kapoenen- Welpen- Jong-verkenners- Verkenners- Jins

Terugbetaling inschrijvingen:
CM- De Voorzorg

Met vriendelijke groeten
De groepsleiding

vorige
volgende