Nieuwe groepsleiding

door sieben

Vanaf het scoutsjaar 2016-2017 (waarin we tevens ons 40-jarig bestaan vieren!) hebben we na drie jaar een nieuwe geëngageerde groepsleidingsploeg voor jullie klaarstaan.

Na hun termijn zullen Dieter en Sieben de fakkel eveneens voor drie jaar doorgeven aan Jan Dehouwer, Yorne De Noël en Aurélie Jacobs. We wensen hen veel succes!

Inschrijvingen 2015

door walter

Is het dit weekend niet gelukt om naar de inschrijvingen te komen? Niet getreurd!
Je kan nog steeds inschrijven via:
scoutswechel.be/inschrijvingen
Nadat je het formulier ingevuld hebt zullen we u zo snel als mogelijk een mailtje met meer info sturen ivm. de betaling.

scoutswechel.be v4

door walter

Zoals jullie waarschijnlijk al wel hadden gezien, zijn we overgestapt op een nieuwe scoutssite. Het grootste deel van de veranderingen vond voornamelijk onder de motorkap plaats, waarbij vooral de beveiliging een nodige opkikker gekregen heeft.

De layout is ook wat dynamischer geworden, hij zal vanaf nu meegroeien met de grootte van uw venster, en er is ook een compleet nieuwe mobiele layout, zodat scoutswechel.be ook met die recente trend mee is. Er zijn helaas ook wat zaken verdwenen, maar dit zorgt er ook voor dat de site eenvoudiger te navigeren is.

Mocht u nog opmerkingen hebben (of foutjes tegengekomen zijn) over onze nieuwe webstek, mag u altijd een mailtje sturen naar walter@scoutswechel.be. Ik zal u graag te woord staan over eventuele problemen.

EDIT: de oude site is per 9 september 2015 niet meer online beschikbaar.

Attesten 2015

door kleine ronnes

Beste ouders

Via onderstaande links kom je op de ingevulde formulieren voor de terugbetaling van het kamp of het inschrijvingsgeld terecht. Staat je formulier er niet bij mail dit dan naar groepsleiding@scoutswechel.be of breng het mee tijdens de inschrijvingen.

Fiscale attesten terugbetaling kampen tot 12 jaar:
Kapoenen-Welpen- Jong-verkenners

Attesten terugbetaling kampen Onafhankelijk ziekenfonds:
Kapoenen- Welpen- Jong-verkenners- Verkenners- Jins

Attesten terugbetaling kampen Vlaams&Neutraal ziekenfonds:
Kapoenen- Welpen- Jong-verkenners- Verkenners- Jins

Terugbetaling inschrijvingen:
CM- De Voorzorg

Met vriendelijke groeten
De groepsleiding

Inschrijvingen 2015

door kleine ronnes

Beste Wechelse jeugd en ouders

Scouting is een jeugdbeweging die zich richt naar alle kinderen en jongeren vanaf 6 jaar. Pret en plezier zijn het cement van scouting, maar onze bouwstenen gaan verder dan dat! Scouting speelt zich af in de vrije tijd en wil kinderen en jongeren prikkelen en uitnodigen om hun eigen mogelijkheden te verkennen en talenten aan te scherpen. Ook in Wechelderzande bruist scouting al meer dan 30 jaar en telt vandaag de dag bijna 250 leden! Durf het aan, zet je schrap en schrijf je in voor het scoutsjaar 2015-2016! Hiervoor kan je terecht aan het scoutslokaal ( Kerkepad 35 Wechelderzande) op:

- Vrijdag 4 september van 19.00 – 20.30 u
- Zaterdag 5 september van 14.00 – 16.00 u

Het lidgeld voor een heel jaar bedraagt 38 euro (€32 S&G vlaanderen (https://www.scoutsengidsenvlaanderen.be/kennismaken/lid-worden/lidgeld), €5 Takkast, €1 administratieve kosten).

!!! DIt jaar is het helaas niet mogelijk om elektronisch te betalen en aanvaarden we enkel CASH !!!

Zoals je misschien weet, werken we bij de scouts met verschillende leeftijdsgroepen, ook wel takken genoemd. Achter de taknaam vindt je de bijhorende geboortejaren. Een korte introductie…

- Kapoenen (‘08 – ’09): De tak van de kapoenen is puur plezier voor de allerkleinsten. Het leven van een kapoen is er één vol spel, fantasie, creativiteit en expressie. Spelenderwijs ontdekken ze samen met vriendjes en vriendinnetjes de wondere wereld! Knutselen, avonturentochten en zelfs een echt kamp gaat een flinke kapoen niet uit de weg!

- Welpen (’05 – ’07): Wie net iets te oud is voor de kapoenen, kan meespelen bij de welpen. Welpen leren vele dingen zelf te doen. Ze krijgen ruimte en kansen om dingen uit te proberen en van elkaar te leren. De werking wordt ingekleed met verhalen en fantasie. Hierbij wordt vaak gebruik gemaakt van het welbekende Jungleboek.

- Jongverkenners (’02 - ‘04): Jong-gidsen en Jong-verkenners trekken er graag op uit in de natuur of verkennen hun buurt. Op tentenkamp koken ze hun eigen potje en in vaste leefgroepjes of patrouilles werken ze samen en nemen ze initiatieven: van kattenkwaad tot leuker. Jongverkenners krijgen een waaier van mogelijkheden om mee te beslissen, zelf de handen uit de mouwen te steken en allerlei vaardigheden onder de knie te krijgen. Stilaan leren ze dat scouting niet stopt als de vergadering is afgelopen.

- Verkenners (’00 – ’01): Bij de gidsen en verkenners is er ruimte voor grotere projecten. Met de groep een snuifje avontuur realiseren, of uitgedaagd worden door elkaar. Vanuit eigen interesses op zoek gaan naar zichzelf tussen soortgenoten. Dit door typische activiteiten of door een experiment waaraan gidsen / verkenners in kleine groepjes mee voorbereiden.

- Jins (’98 – ’99): Jin, Jij en Ik een Noodzaak. Jins leven twee jaar intens samen in hun jintak. In hun eigen ‘jonge’ stijl werken ze gekke activiteiten, projecten en zelfs hun kamp uit. Al doende leren ze samen samenwerken en verantwoordelijkheid opnemen. Hieruit groeit engagement voor de groep en voor de samenleving.

Twijfel je nog? Praat eens met een vriend of vriendinnetje die al bij de scouts is… Je hoort dan vast hoe avontuurlijk het is! Nog vragen?
Bel naar 0499/36 93 15 (Dieter Jacobs) of 0477/83 25 40 (Sieben Wouters).

Heb je de smaak al te pakken? We verwachten je vrijdag 4 of zaterdag 5 september aan het scoutslokaal om je in te schrijven voor een spetterend scoutsjaar !!!

vorige
volgende